Trīs skaistas balvas. Iesaka Daira Āboliņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras” pasniegšanas ceremonijai nenovēršami tuvojoties, likumsakarīgi, ka žūrijas locekle, kinokritiķe Daira Āboliņa pievērš skatītāju uzmanību citām balvām. Jo īpaši tādēļ, ka pati šobrīd atrodas Berlīnes kinofestivālā.

Zelta mikrofoni

Šogad ''Zelta mikrofona'' balvu ceremonija notiks Dailes teātrī 12. februārī.  Apsveicami plaši aptverti dažādi mūzikas veidi 16 nominācijās. Latviešu populārās mūzikas izpildītājmākslinieki, labākās dziesmas, labākie albumi no akadēmiskās mūzikas līdz tautas mūzikas ierakstiem. Balvu par mūža ieguldījumu mūzikā šogad saņems komponists Mārtiņš Brauns, kura nozīmīgāko skaņdarbu sarakstā ir ne tikai par Latvijas simtgades dziesmu atzītā “Saule, Pērkons, Daugava”, bet arī daudzveidīga mūzika citos žanros, tostarp Latvijas filmām.

''Oskaru'' filmas Rīgā

''Oskaru'' balvām izvirzītās filmas ir jānoskatās, pirms zelta vīriņi ieguls satraukto laureātu rokās!

''Oskaru'' gaidīšanas drudzis ir mudinājis kinoteātru repertuāru papildināt ar vēl divām izcilām šī gada filmām.

Tikai segmentētos seansos grieķu izcelsmes režisora  Jorga Lantima  ekstravagantā traģikomēdija  "Favorīte” par  18. gadsimta angļu karaļnama sieviešu kaislībām izvirzīta 10 ''Oskariem'' un no 14. februāra 9 ''Oskariem'' nominētā filma "Vara”  par ASV vicepezidentu Diku Čeiniju, kura lomā izcils ir Kristians Beils.

Kadrs no Fransuā Ozona filmas Berlīnas kinofestivālā "Grâce à Dieu"
Kadrs no Fransuā Ozona filmas Berlīnas kinofestivālā "Grâce à Dieu"

Eiropas jaunākais kino

Jaunais Eiropas kino festivāla formātā! Ar Zelta un Sudraba lāču pasniegšanas ceremoniju un mazu, publikai pieejamu konkursā iekļauto filmu retrospekciju 17. februārī noslēgsies 69. starptautiskais Berlīnes kinofestivāls. Tas gandrīz divu nedēļu garumā piedāvā apjomīgu jaunāko filmu programmu. 400 jaunas filmas un demokrātiska gaisotne.  Un nemaz nav jābūt kritiķim vai režisoram, lai ļautos kino skatīšanās trakumam Berlīnē.

Vakarkleita nav obligāta, kino biļešu cenas demokrātiskas, ja vien ir uzņēmība traukties šurp pēc jauniem  kino iespaidiem.

Programmā iekļauta arī Latvijas/Igaunijas filma “Lote un pazudušie pūķi”.  Bet līdzās – Eiropas klasiķu  Andrē Tešinē, Agneškas Holandas, Anjēzes Vardas, Fransuā Ozona un citu izcilu režisoru jaunās filmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti