Teātris un lielie ekrāni. Kultūras akcenti šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šī gada rudens sezona tiek atklāta ar grandiozu kultūras piedāvājuma dažādību! Jau iepriekš samierinoties, ka visu paspēt nebūs iespējams, prioritātes nāksies nospraust katram pašam. Bet dažus akcentus izvēlas un iesaka kino kritiķe, "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Daira Āboliņa.

Izrāde "Aizliegtais pianīns"
Izrāde "Aizliegtais pianīns"

Teātris, teātris, teātris

Ej, kurā virzienā vēlies, visur pirmizrādes! 15. septembrī režisores Ināras Sluckas traģikomēdijas žanrā veidotais rakstnieka Māra Bērziņa "Aizliegtais pianīns" ar Ditu Lūriņu Latvijas Saeimas deputātes lomā. Izrādes darbība notiek bērnudārzā, un uzdāvināt klavieres tā, lai nerastos interešu konflikts, ir visnotaļ komplicēts gadījums. Humora izjūta, dodoties uz izrādi, tiks uzskatīta par bonusu.

16. septembrī režisora Viestura Kairiša "Farinelli un karalis" ar jauno Dailes premjeru Kārli Arnoldu Avotu un absolūto premjeru Artūru Skrastiņu karaliskās lomās. Baroka laikmetā esot mīlējuši galējības, visskaistāko mūziku, tērpus, zirgus un sievietes arī.

Elīna Garanča Karmenas lomā Vīnes Valsts operā
Elīna Garanča Karmenas lomā Vīnes Valsts operā

Opera uz lielā ekrāna – globalizācijas privilēģija

Elīna Garanča ir Karmena pāri visām Karmenām. Pat ja viņa ir vairākkārt draudējusi, ka vairs nekādas Karmenas un priekšā citi nozīmīgi izaicinājumi, bet pēc šīs vasaras spožā uznāciena Veronā viņa piekritusi titullomai Vīnes Valsts operas "Karmenā", kuras režisors ir Kaliksto Bieito, pie diriģenta pults Īvs Ābels. Pirmie attēli no mēģinājumu procesa sola izaicinošu erotiku un laikmeta maiņu. Intriga ir spēkā 16. septembrī "Splendid Palace", tepat Rīgā – vienīgā iespēja par visu pārliecināties savām acīm un ausīm.

Filma "Suflieris"
Filma "Suflieris"

Kino, kas jāskatās zālēs un lielos ekrānos 

Latvijas kino šoruden jūs pārsteigs gan ar pirmizrāžu skaitu, gan ar filmu daudzveidību. Spiegu filma "Suflieris" ir Baltijas kopražojums kopā ar Somiju un atklās mūsu kopīgās vēstures aizmirstu vēstures lappusi. Režisors  ir igaunis Marguss Paju, bet galvenajās lomās arī latviešu aktieri Kaspars Znotiņš un Agnese Budovska. Varbūt esam radījuši politisku mīlas stāstu, kam ir jauši nejaušas sasauces ar klasisko "Kasablanku". Filmā skan dažādas valodas, arī latviešu. Filmas pirmizrāde 14. septembrī, klātesot starptautiskajai radošajai grupai.

Bet par gada filmu jau dažādos aspektos pasludināta zviedru režisora Rūbena Eslunda melnā komēdija "Skumju trīsstūris" ar Kannu "Zelta palmas zaru" kā mākslas garantu. Pirmais PIRMSpirmizrādes seanss 18. septembrī, ievadot Latvijas kinofestivālu sezonu. Kino būs DAUDZ!!!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti