Teātris mazdārziņos, Dembo Esplanādē, māksla «Labā dabā» - kultūrkarstus pieturas punktus iesaka Anete Lesīte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vasaras pilnbriedā, kultūras notikumu saules zenītā kultūras notikumus šai nedēļai un īpaši nedēļas nogalei izvēlējusies sabiedrisko mediju balvas „Kilograms kultūras” žūrijas locekle, LTV Kultūras ziņu žurnāliste un māksliniece Anete Lesīte.

Jauniešu koris "Kamēr...", solisti un diriģents Andris Poga "Vestsaidas stāsta"...
Jauniešu koris "Kamēr...", solisti un diriģents Andris Poga "Vestsaidas stāsta" mēģinājumā

Cēsu Mākslas festivāla lielākais notikums

Ieraudzīšanas vērts noteikti būs Cēsu Mākslas festivāla lielākais notikums - amerikāņu komponista Leonarda Bernsteina populārais mūzikls – versija par Romeo un Džuljetas tēmu  „Vestsaidas stāsts" 3. augustā Cēsu Pils parka estrādē. Diriģents Andris Poga, režisors Viesturs Kairišs, piedalās jauniešu koris “Kamēr…”, Liepājas Simfoniskais orķestris un lielisks starptautisks solistu sastāvs.

Teātris mazdārziņos

No 2. līdz 4. augustam - Valmieras vasaras festivāla izrāžu programmas laiks ar tikai festivālam radītiem jauniem darbiem neierastās vietās un oriģinālās formās pilsētvidē. Izrādes notiek gan braucošā autobusā, gan garāžās, gan mazdārziņā.

Amatnieku festivāls

Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 3. un 4. augustā notiks Mūsdienu amatniecības festivāls. 150 dažādu amatu meistari vienuviet. Un ne tikai no Latvijas, bet arī no Azerbaidžānas, Gruzijas, Ķīnas un Lietuvas. Vienlaikus festivālā notiks Latvijas mazpilsētu un pagastu amatierteātru svētki, kur piedalīsies 14 amatierteātri ar 220 dalībniekiem no visiem Latvijas novadiem.

Grafiķis Aleksandrs Dembo
Grafiķis Aleksandrs Dembo

Dembo Esplanādē

Rīgā, Esplanādē, fonda „Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā turpinās izstāžu cikls "LMA 100". Šonedēļ klāt jau ceturtā sērija, veltīta Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Dizaina grafikas katedras izveidotāja Aleksandram Dembo dzīves un radošās darbības motīvu kontrastiem. Vēlāk to pārdēvēja par Vizuālās komunikācijas nodaļu, izstāde būs tās absolventu mākslinieku Armanda Zelča un Jāņa Klauča kopdarbs.

"Pirmie, kas aiziet"
"Pirmie, kas aiziet"

Lībieši Mazirbē

2. un 3. augustā Mazirbē gaidāmas Lībiešu kultūras dienas un Lībiešu svētki "Nams. Darbs. Prieks" par godu Mazirbes Lībiešu tautas nama atklāšanas 80. jubilejai. 2. augustā tur notiks astoņu latviešu un igauņu skatuves mākslinieku kopdarbs - izrāde "Pirmie, kas aiziet", kas uzdod jautājumu “Vai izzušana tiešām ir traģēdija?”.

Mākslas labā daba

Un vēl – 2.-4. augustā Līgatnes pagasta Ratniekos notiek starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls „Laba daba”, kurš šogad lielākus akcentus liks tieši mākslas laukā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti