Šonedēļ kultūrā: Kokariem veltīts koncerts, Kairiša «Valkīra», pirmizrāde Dailes teātrī un laikmetīga kameropera

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gluži kā no pārpilnības raga šobrīd līst kultūras notikumi! Uz visu, ko gribētos baudīt, pagūt nekādi nav iespējams – jāpieprot izvēlēšanās māksla. Šoreiz muzikāli teatrāli ieteikumi no “Kilograms kultūras” žūrijas locekles, Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītājas Lienes Jakovļevas.

Brāļu Kokaru godināšana Mežaparka Lielajā estrādē

14. augusta vakarā pēc ilgāka laika atkal ieskanēsies Mežaparka Lielā estrāde – Latvijas kordziedāšanas svētvieta, kur ar svētku dziesmu vakaru “BrāliBrāli” tiks godāti mūsu dižgari Imants un Gido Kokari.

Abiem kopā 200 – fakts, kas ar vērienu tiks atzīmēts, dziedot Rīgas kamerkorim “Ave Sol” un Latvijas diriģentu korim apmēram 400 dziedātāju sastāvā.

Diriģēs daudzi Kokaru gara un spara turpinātāji. Un domājams, ka mazu dziesmu svētku sajūtu izdosies atrast.

Koncerta tiešraidei varēs sekot līdzi arī portālā LSM.lv.

Laikmetīga kameropera "Hanzas peronā"

“Var tagadni apzināties, ar to runāt mīlestības valodā, tai pieskarties, kā pieskaras tematam, bet no Tagadnes nevar izbēgt,” teic komponists Krists Auznieks, kopā ar mūzikas pasaulei it bieži pietuvinātajiem māksliniekiem Kristu un Reini Dzudzilo, kā arī krietnu pulku citu domubiedru aicinot uz laikmetīgās kameroperas “Tagadne (Time Present)” izrādēm 14. un 15. augustā "Hanzas peronā”.  Mums tiek solīts notikums "par laika izplešanos uz abām pusēm, ietiecoties vienlīdz dziļi nākotnē un pagātnē”. Un, zinot minēto un neminēto mākslinieku iepriekš darīto un veikto, nav daudz jādomā, lai gribētos piedzīvot arī šo.

"Valkīra" Cēsu pils parkā

Cēsu Mākslas festivāls, kas šogad aicina pietuvoties mītu un rituālu tēmai, savā mūzikas programmā nemaz nav pieticīgs – 14. augustā tā noslēgumā Cēsu pils parka estrādē izskanēs Riharda Vāgnera operas Valkīra” trešā cēliena koncertiestudējums. Kaislību un augstu ideju caurstrāvoto leģendu par dievu un cilvēku mīlas un naida attiecībām, ko uz skatuves liks režisors Viesturs Kairišs, izdzīvos pasaulē atzītie Vāgnera interpreti Ketrīna Fostere, Liene Kinča un Egils Siliņš, valkīru lomās būs Latvijas Nacionālās operas solistes, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģēs Andris Poga.

Lauras Grozas iestudēta "Piekrišana" Dailes teātrī

Arī teātru dzīve ir uzņēmusi straujus apgriezienus – Dailes teātrim tie ir teju galvu reibinoši. Pirmizrāde seko pirmizrādei, un savu satikšanos ar skatītājiem gaida arī Lauras Grozas režisētās Nīnas Reinas traģikomēdijas "Piekrišana” iestudējums. Šķiet, ka teātra mīļotāji varētu būt noilgojušies pēc jaunās izrādes pieteikumā iezīmētajiem akcentiem – te būs gan cilvēku attiecību krīzes, gan krimināllietas klātbūtne, gan arī sen noklusētu pagātnes notikumu gaismā celšana. 12. augusts Dailes teātrī būs pirmizrādes svētki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti