Šonedēļ kultūrā: kājkoncerti, «Boņuks», pastaiga Ķekavā un e-grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pagājušā gada "Kultūras kilogrami" savus īpašniekus atraduši – jāsāk lūkot pēc nākamajiem, kas, atkal sasvērti, pēc gada aizceļos pie citiem kultūrnotikumu radītājiem. Tāpēc “Kilograms kultūras” žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītāja Liene Jakovļeva mudina meklēt un atrast savus pieturpunktus kultūras teritorijā.

Kājkoncerti

Radošos prātos dzimst ne vien jaunas izpausmes formas, bet arī to nosaukumi – festivāls "Latvijas Jaunās mūzikas dienas” šogad aicina uz "kājkoncertiem”, jo to tiešraides baudāmas jebkur – varbūt pavisam netradicionālās klausīšanās vietās, ko iesaka paši komponisti. Pie kamīna ar vīna glāzi rokās, sporta laukumā, braucot ar velosipēdu, pazemē, dabā, pie ūdens, skaldot malku, okeāna dziļumos, klajā laukā – fantāzija darbojas komponistu prātos, no 1. līdz 6. martam aicinot lielisku mūziķu versijās klausīties un atklāt latviešu, lietuviešu un igauņu jauno mūziku.

Latgales kultūras balva

Sestdienas top par apbalvošanas dienām – starp "Kilograms kultūras” balvu pasniegšanas ceremoniju un Lielo mūzikas balvu izdalīšanas vakaru 6. martā kopā ar Latvijas Televīziju skatus vērsīsim uz Latgali. Jau trīspadsmito reizi par aktivitātēm, darbu un sasniegumiem latgaliskajā kultūrā tiks pasniegtas desmit balvas "Boņuks” un godā būs celts balvas "Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā" ieguvējs keramiķis Voldemārs Voguls.

"Katram sava grāmata galvā"
"Katram sava grāmata galvā"

Lasāmviela

Laikabiedriem aizraujoša lasāmviela, notikumus, sajūtas un emocijas uzjundoša, apjomā iespaidīga ir Ingas Utenas-Loginas e-grāmata "Katram sava grāmata galvā" Tur satiekam savējos, svešos un paši sevi. Tur krustpunktos atpazīstam un iepazīstam dzīves slāņus un līniju līkločus.

Pastaiga pa Ķekavu

Un tad visbeidzot prom no ekrāniem dabā! Doles Tautas nams, Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca, Doles pagasta un tiesas nams, Ķekavas Mūzikas skola, Ķekavas ciems, Ķekavas dzirnavas, bijusī Ķekavas dzirnavu ezera sala un Odukalns – nudien to gribas iepazīt digitālo stāstu un teiku takā. Līdz mēneša beigām Ķekavas novadpētniecības muzejs aicina tur pastaigāties, izzināt, ieklausīties un uzzināt. Vienlaikus elpojot dzīvi un pavasari.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti