Šonedēļ kultūrā: audio, video un pētījumu laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dzīve ir skaista! Kaut arī kultūra atkal pārcēlusies uz dažāda mēroga tiešsaistes platformām, tā tur ir! Ir klausāmas pirmizrādes, lieliskas filmas un nopietnas konferences.

Audioizrādes «Jaunavas mācība» ieraksts
Audioizrādes «Jaunavas mācība» ieraksts

Liepājas radio teātra pirmizrāde

Liepājas radio teātra pirmizrāde, kas no 2. novembra izskanēs Latvijas Rado 1 ēterā darbdienu vakaros plkst. 22.10,  – audioizrādē sešus vakarus būs dzirdams rakstnieces Noras Ikstenas romāns "Jaunavas mācība". Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova pievērsusies radio teātra režijai un sapulcinājusi plašu aktieru ansambli, kas balstīts uz liepājniekiem, pieaicinot arī viesaktierus. Tieši pirms 20 gadiem uzrakstītā Ikstenas grāmata aptver trīs paaudžu sieviešu likteņus. Klausoties varat ļauties skaņu polifonijai un šifrēt cilvēkus pēc balsīm.

Konferences "Kultūras krustpunkti" vizuālā identitāte
Konferences "Kultūras krustpunkti" vizuālā identitāte

Lasīšanas,  rakstīšanas, domāšanas un rezumēšanas laiks

No 1. līdz 5. novembrim Latvijas Kultūras akadēmija tiešsaistē piedāvā sekot līdzi konferenču sērijas "Kultūras Krustpunkti XV" notikumiem. Pētnieki piedāvā savu skatu uz kultūras starpdisciplināro raksturu. Noslēguma konference "No pirmās uz nākamo simtgadi: veikums, pieredze un perspektīva" apvieno trīs augstskolu sinerģiju un dalās savā zinātniskajā veikumā. Referāti par postmodernā teātra evolūciju, Latvijas kino mākslas jaunajiem laikiem, par vizuālo mākslu un arhitektūru, kā arī kultūras mantojuma lomu un izaicinājumiem.

Filma “Uguns aplis”
Filma “Uguns aplis”

Meklējiet labas filmas!

Šoreiz fokuss uz realitātē balstītām dokumentālām filmām, kas uzņemtas Latvijā un pasaulē. Pandēmija mūs ir iemācījusi kino skatīties platformās, galvenais atrast īsto filmu! Savu "Vimeo" platformu izveidojusi studija "VFS", piedāvājot tur pilnīgi jaunas, tikko no lielā ekrāna norautas, daudz aprakstītas un diskusijas sacēlušas filmas: leģendāras kino dzimtas peripetijas atklājošs stāsts "Es piedzimu Rosellīni" un Signes Birkovas "Uguns aplis" – vizuāla meditācija par cirku un "Kvadrifronu". "Splendid Online" jaunā platforma piedāvā gan Latvijā neizrādītas filmas, gan šīs vasaras kino hitus. Tur atradīsiet itāļu režisora Džiovanni Troilo dokumentālo filmu par spēcīgu sievieti un gleznotāju "Frīda. Esi sveicināta dzīve". Savukārt "Kino Bize" Mājas kino sadaļai pievienojis sešas Ivara Zviedra dokumentālās filmas ar kino zinātnieces Zanes Balčus ievadinterviju ar režisoru. Veseli skatījušies!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti