Šonedēļ daudz spilgtu notikumu, ko nepalaist garām!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Balvu pasniegšanas un saņemšanas, aizgājušo gadu izvērtējot, un jauni notikumu virpuļi nesen iesāktā gada gājumā - dažus akcentus kultūrnedēļā iezīmē “Kilograms kultūras” žūrijas locekle Liene Jakovļeva. 

1. Klasiskās mūzikas koncerts

Mūzikas pasaules izvēles šī nedēļa piedāvā bagātīgi. Viens no iedvesmojošiem pieturpunktiem gaidāms 13. februārī Lielajā ģildē, kad pie Latvijas Nacionālā simfoniskā (LNSO) orķestra diriģenta pults stāsties tā goda diriģents Vasilijs Sinaiskis, bet no koncertmeistara krēsla uz solista godavietu pārcelsies vijolnieks Georgs Sarkisjans.

Uzmanības lokā būs Mocarta jauneklīgais vijolkoncerts ar trešo numuru un Bruknera diženi gigantiskā Astotā simfonija.

Un “Pirmskoncerta sarunas” sola tikšanos ar LNSO leģendām - Elmāru Zemoviču un Arvīdu Klišānu, kuri atcerēsies 12 gadus orķestrī, kad Vasilijs Sinaiskis bija tā galvenais diriģents. 

2. Kormūzika no Lielbritānijas

Kvalitatīvas kormūzikas cienītājus gaida lielisks vakars Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 15. februārī, kad tur dziedās Vinčesteras koledžas Kapelas zēnu koris no Lielbritānijas. Pirmās Anglijas galvaspilsētas koris var lepoties ar izcili senu vēsturi un lieliskiem sasniegumiem šodienas koncertdzīvē, kas kaldināti kopā ar tādiem slaveniem orķestriem kā Academy of Ancient Music un London Mozart Players. Rīgā līdzās korim, ko diriģēs Hauards Jonasku, būs Vinčesteras koledžas Kapelas galvenā ērģelnieka Bendžamina Kaningema ērģeļspēle.  Ieeja koncertā ir bez maksas.

3. Par suņiem, mākslu un dzīvi izstādē

Par “Suņa dzīvi” izstādē galerijā “Istaba” no 13. februāra zinās stāstīt mākslinieks Aivars Vilipsōns.

Stāstītāja gan patiesībā ir rakstniece Nora Ikstena nesen iznākušajā grāmatā, kuras galvenie varoņi ir “dzilvēki” – suņi ar cilvēku sirdīm.

Grāmatā lasāmi arī Vilipsōna suneti, bet izstādē būs redzamas Vilipsōna lipinātās plastilīna suņu figūriņas - gan reālas, gan Katrīnas Vasiļevskas fotografētas.  

4. Likteņu līkloči literatūrā

Latviešu literatūras ainavā jauns pakalns ir Daces Rukšānes romāns “Krieva āda”, ko sarūpējis apgāds “Dienas Grāmata”. Rakstniece aizraujoši, emocionāli, “garšīgi” un vēsturiski pamatoti atklāj dzīvi Hruščova laika Latvijā, izvadājot mūs pa tolaiku cilvēku likteņu līkločiem. Un stāsta par izvēlēm, mīlestību, naidu, kaislību un lielajiem dzīves jautājumiem.   

5. Kultūras svētki sabiedriskajos medijos

Klausāmies mūziku, lasām grāmatas, ejam uz izstādēm! Un neaizmirstam 15. februārī plkst. 21.25 par savu vakarstundu kompanjonu izvēlēties LTV1, LR1, LR3 vai replay.lv, lai uzzinātu, kam šoreiz būs lemts saņemt “Kilogramu kultūras”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti