Šonedēļ daudz kultūras notikumu! Ko nepalaist garām?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dodieties ārpus Rīgas vai vismaz ārpus telpām! Festivālu vasara turpinās. Ko vērts nepalaist garām šonedēļ? Iesaka Latvijas Sabiedrisko mediju kultūras balvas "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Henrieta Verhoustinska.

2. augustā 

Ja nu kāds nav pamanījis, tad, pateicoties mākslas biennālei RIBOCA1 un Mārtiņa Mielava un Andra Eglīša uzņēmībai, bijušās tekstilrūpnīcas "Boļševička" teritorijā (kur jau daudzkārt notikuši interesanti laikmetīgās mākslas pasākumi) šovasar ir ierīkota atpūtas vieta ar nosaukumu "Brick Bar". 2. augustā šeit uzstāsies grupa "Jūk", kurā ir veseli trīs dziesmu autori un solisti: manis ļoti mīlētie Sniedze Prauliņa (balss, flauta) un Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass), kā arī Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo). Grupā spēlē arī Dina Skreitule (vijole, piebalss) un Raitis Viļumovs (sitamie instrumenti). "Jūk" savā versijā spēlē arī citu autoru dziesmas - koncertos var dzirdēt Haralda Sīmaņa, Māra Šverna, klasiskās un tautas mūzikas skaņdarbus.

3. augustā

Pagājušā gadā viens no Vidzemes lielākajiem mākslas notikumiem – Cēsu Mākslas festivāls pārsteidza ar filmu programmu "Upe", kas tika izrādīta, publikai sēžot uz plosta Gaujas vidū pie Ērgļu klintīm. Šogad pārsteidzoši iespaidīgā solās būt kino programma „Mežs” pie Spoguļklintīm, kur redzēsiet ne vairāk, ne mazāk kā padomjlaikos leģendāro austrumvācu filmu “Čingačguks – Lielā Čūska”(Chingachgook: The Great Snake , 1967). Filma ir par indiāņiem Amerikā 18.gadsimta vidū, ir Džeimsa Fenimora Kūpera romāna “Zvērkāvis” ekranizācija, un galvenajā lomā filmējies tolaik leģendāriais serbu aktieris Gojko Mitičs.

5. augustā 

Tai pašā Cēsu Mākslas festivālā vērts uzkavēties ilgāku laiku - Cēsu Sv. Jāņa baznīcā notiks koncerts „Sievietes ērģeļmūzikas pasaulē”. Retums akadēmiskās mūzikas pasaulē, kad kāda koncerta programmā parādās tik daudz izcilu komponistu – sieviešu (parasti repertuārā viņas izkonkurē vīrieši). Ērģelniece Ligita Sneibe un soprāns Inga Šļubovska izpildīs tādu meistaru darbus kā Lūcija Garūta, Maija Einfelde, Selga Mence, Santa Ratniece u.c.

No 3.līdz 5.augustam 

Valmierā jau trešo gadu notiek Valmieras vasaras teātra festivāls, kur notiek izrādes gan pieaugušajiem, gan bērniem, gan laikmetīgās mūzikas un dejas cienītājiem. Manu uzmanību šogad īpaši piesaistīja jaunā režisora Kārļa Krūmiņa adaptācija Ž.P. Sartra lugai "Mušas", kas risināsies senā lopu laidarā Valmiermuižā. Laikā, kad labējo idejas un ilgas pēc „stingrās rokas” Eiropas un ne tikai Eiropas politikā kļūst aizvien jūtamākas, latviešu teatrālus ir ieinteresējusi Sartra antiutopija par katra cilvēka brīvības un totalitāras valsts sadursmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti