Kultūras ziņas

Arnim Līcītim – 75

Kultūras ziņas

Zināmi visi "Purvīša balvas 2021" pretendenti

Sācies "Kilograms kultūras 2020" ziemas balsojums

Sācies balvas «Kilograms kultūras» ziemas balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

11. janvārī sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” ziemas balsojums. Žūrija balsojumam izvirzījusi notikumus un darbus, kas tapuši no 2020. gada septembra līdz decembrim. Ziemas balsojumā iespējams vērtēt arī 2020. gada laikā pieteiktās kultūras baudīšanas vietas.

Balsojums portālā LSM.lv norit līdz 22. janvāra pulksten 23.59. Balsot iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu.

Balvas nominantus skatītāji un klausītāji izvirza kopumā trijos balsojumos – 2020. gadā notika divi no tiem, un tagad – ziemas balsojumā – žūrija skatītāju un klausītāju vērtējumam nodod darbus, kas radīti vai publicēti no 2020. gada septembra līdz pašām gada beigām. Sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija ziemas balsojumā izvirzījusi kandidātus visās astoņās kategorijās.

“Diemžēl šis periods, par kuru aicinām balsot ziemas balsojumā, kultūras nozarē ir bijis sarežģīts. Arī žūrijai nācās “ķert” notikumus, kamēr tos vēl varēja redzēt, apmeklēt un baudīt, ja, protams, nerunājam par kategorijām, kuru nominantus iespējams vērtēt arī pandēmijas apstākļos. Tomēr, kā redzams nominantu sarakstā, kultūras ļaudis nav bijuši kūtri un, neskatoties uz neskaidrību, ko mums visiem ir “dāvājis” šis laiks, kultūras notikumi gada nogalē bija kvalitatīvi, daudzveidīgi un bija jūtams, ka mākslinieki ir noilgojušies pēc radoša procesa un auditorijas,” norāda žūrijas pārstāve, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. Jāpiebilst, ka literāros darbus, kas izdoti 2020. gada decembra beigās, žūrija vērtēs 2021. gada pavasara balsojuma ietvaros, jo to klāsts un apjoms bija tik plašs, ka žūrijai nebija iespējas visus pilnvērtīgi izvērtēt.

Kategorijā "Mana kultūrvieta" par kultūras baudītāju atzinību cīnīsies vairāk nekā 50 kultūrvietas no visas Latvijas. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm šogad kandidātus šai nominācijai izvirzīja ne vien skatītāji un klausītāji, bet arī balvas žūrija. “2020. gadā iespēja apmeklēt kultūras notikumus bija ierobežota, un arī laikā, kad lielie ierobežojumi uz brīdi bija samazināti, kultūrvietu apmeklētāju uzņemšanas kapacitāte nebija pilnvērtīga.

Tieši tādēļ mēs kā apbalvojuma “Kilograms kultūras” žūrija vēlējāmies atgādināt kultūras baudītājiem un arī pašu kultūrvietu darbiniekiem, uzturētājiem un līdzjutējiem, ka kultūrvietas joprojām ir un būs –

tās gaida, kad atkal varēsim pulcēties un baudīt mākslu, bet līdz tam ir jāpaciešas. Tieši tādēļ par kultūrvietām aizmirst nedrīkstam,” pārliecināta ir Ieva Rozentāle. Fināla balsojumā piedalīsies tikai piecas – tās, kuras ziemas balsojumā būs ieguvušas lielāko balsotāju atbalstu.

Ziemas balsojumā finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 25. janvārī. Fināla balsojums sāksies 1. februārī, bet apbalvošanas ceremonija notiks pašās februāra beigās.

Par balvu “Kilograms kultūras”

“Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem. Ziemas balsojumam izvirzītie darbi žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2020. gada septembra līdz gada nogalei un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”. Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, Latvijas Radio 3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis un Liene Jakovļeva, Latvijas Radio 1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti