Kultūras ziņas

Krievu klasiskās mūzikas un dzejas simbioze

Kultūras ziņas

Laikmetīgā māksla kultūras pilī "Ziemeļblāzma"

Sācies "Kilograms kultūras" ziemas balsojums

Sācies balvas «Kilograms kultūras» ziemas balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien, 7. janvārī, sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras” ziemas balsojums, informēja žūrijas pārstāvji. Astoņās kategorijās žūrija apkopojusi oriģinālus, profesionālus un sabiedrībā rezonansi raisījušus darbus, kas tapuši no aizvadītā gada jūlija līdz decembrim. Nu tie uzsāk sacensību par izvirzīšanu fināla balsojumam. Ziemas balsojumā apbalvojuma jaunākajā kategorijā “Kultūrvieta” piedalās arī spilgtākās kultūras baudīšanas vietas, ko ieteikuši skatītāji un klausītāji.

Astoņās kategorijās – mūzika, kino, teātris, vizuālā māksla, literatūra, mantojums, notikums un pārsteigums – izvirzītie darbi Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM.lv žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”.

Balsot iespējams līdz 18. janvāra plkst. 23.59. Balsot par saviem favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai epastu. 

Katrā kategorijā divi lielāko balsu skaitu saņēmušie darbi tiks virzīti fināla balsojumam, kas norisināsies no 24. janvāra līdz 2. februārim.

Atgādinām, ka šogad balvas “Kilograms kultūras 2018” ieguvēji tiek noskaidroti tikai trijos balsojumos – vasaras, ziemas un fināla balsojumā. Tādējādi, atšķirībā no citiem gadiem, visās kategorijās izvirzīts vairāk pretendentu nekā ierasts. Fināla balsojumā skatītāji un klausītāji varēs balsot par četriem darbiem katrā kategorijā (“Kultūrvietas” kategorijā - piecām vietām).

Balvas “Kilograms kultūras 2018” žūrijā darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Eva Johansone, Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, kā arī LR 3 “Radio Klasika” direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva un Justīne Savitska, kā arī LSM.lv pārstāvis Toms Treibergs.

Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 21. janvārī. Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija notiks 26. februārī. Balvas tiks pasniegtas jau astoto gadu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti