Sācies balvas «Kilograms kultūras 2018» fināla balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 24. janvārī, portālā LSM.lv sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras” fināla balsojums. Balsot var par kultūras notikumiem, faktiem un darbiem deviņās kategorijās – literatūra, teātris, vizuālā māksla, mūzika, kino, mantojums, pārsteigums, notikums un kultūrvieta. Balsojums norisināsies līdz 2. februāra plkst. 23.59, bet uzvarētāji tiks noskaidroti svinīgajā balvas “Kilograms kultūras” pasniegšanas ceremonijā 26. februārī.

Lai nokļūtu pie fināla balsojuma nominantiem, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM.lv žūrija izvirzīja savā redzējumā oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus. Divos balsojumos – vasarā un ziemā – skatītāji un klausītāji varēja izvēlēties savus favorītus, un tie divi darbi, kas savās kategorijās saņēma lielāko balsu skaitu, iekļuva balvas fināla balsojumā, līdz ar to katrā kategorijā, izņemot “Kultūrvietu”, sacenšas četri darbi.

„Visās kategorijās kultūras piedāvājums bijis grandiozs apjomā un izcils kvalitātē. Līdzās tam, ka ir radītas paliekošas vērtības un mirklīgi prieki lokālam lietojumam, daudz vairāk nekā citus gadus izjutām arī Latvijas kultūras starptautisko izrāvienu,” norāda “Kilograms kultūras” žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 – "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Žūrijas pārstāve Henrieta Verhoustinska īpaši izceļ apbalvojuma jaunāko kategoriju “Kultūrvieta”, kurā skatītāji un klausītāji bija aicināti iesniegt savas iecienītākās kultūras baudīšanas vietas. Ziemas balsojumā bija iespēja balsot par visām pieteiktajām kultūrvietām, un fināla balsojumam izvirzīta viena kultūrvieta no katra Latvijas reģiona.

“Balsojums par iecienītāko kultūrvietu negaidīti liek konkurēt tādām populārām kultūras institūcijām kā kinoteātrim „Splendid Palace” un Rēzeknes koncertzālei – Latgales vēstniecībai „Gors” - ar Vecauces baznīcu Zemgalē, seno Popes muižu Kurzemē un pat vietējiem spēkiem krāšņotu autobusu pieturu Stradu pagastā Vidzemē, kur šī pietura izkonkurējusi pat Cēsu koncertzāli,” par balsojuma īpatnībām, kas uzskatāmi atklāj Latvijas kultūrvides dažādību, priecājas Henrieta. 

Balvas “Kilograms kultūras 2018” žūrijā darbojas LTV, LR un LSM.lv kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Eva Johansone, Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, kā arī LR 3 “Radio Klasika” direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva un Justīne Savitska, kā arī LSM.lv pārstāvis Toms Treibergs.

Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija notiks 26. februārī un to tiešraidē varēs vērot LTV1, REPLAY.lv, kā arī klausīties LR1 un LR3.

Balvas tiks pasniegtas jau astoto gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti