Rīga, Rundāle, Salaspils, Daugavpils – šonedēļ iesaka Liene Jakovļeva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vasaras vidus kultūras notikumus iezīmē sabiedrisko mediju balvas „Kilograms kultūras” žūrijas locekle un Latvijas Radio 3 „Klasika” raidījumu veidotāja Liene Jakovļeva.

Senās mūzikas festivāls 2018.gadā
Senās mūzikas festivāls 2018.gadā

Senās mūzikas festivāls

Ikgadējs, gaidīts, tradicionāls, pārsteidzošs, solot atkalsatikšanās un jaunas iepazīšanās - tāds būs jau 25. starptautiskais Senās mūzikas festivāls, no 10. līdz 13. jūlijam aicinot uz koncertiem Rīgā un Rundālē. Muzikālā rožudārza krāšņumziedi - Venēcijas baroka meistardarbi ar meistaru Dmitriju Siņkovski un meistarēm Ievu Salieti un Ilzi Gruduli, atkalsatikšanās ar arfistu Endrū Lourensu-Kingu un pašmāju mūziķiem Meksikas barokā, Rietumeiropas baroka smalkumi, angļu renesanses pērles, Hendeļa mūzikas vijumi, muzikāli iepriecinājumi bērniem un daudz citu bagātību.

Kartupeļpalma
Kartupeļpalma

Kartupeļpalma

Citas mūzikas meklētājus 13. jūlijā ceļi vedīs uz Salaspils Nacionālo botānisko dārzu, lai līdz pirmajam transportam ļautos festivāla “Kartupeļpalma” piedāvājumam, kur mākslinieku vidū būs arī “Zāle”, “Sigma”, Evija Vēbere, “Ezeri”, Helēna Kozlova. Mūzikas žurnālista, melomāna, grāmatas “Rokupācija” autora Ulda Rudaka  mūziķu atlasē galvenais nav tas, lai viss patiktu visiem, bet katra unikalitāte un jaunrade Latvijas skaņas kartē.

Īpaša ir arī kartupeļpalma (Amorphophallus titanum) -  augs, kura zieds atveras tieši naktīs, kad visi citi aizveras.

Rotko oriģināldarbi

Pasaules vēju maiņas prognozējamas Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, kur no 12. jūlija sešus Rotko oriģināldarbus, ko varēja aplūkot trīs gadus, nu nomainīs pieci citi -

Latvijā neredzēti izcilā mākslinieka veikumi no viņa mantinieku, meitas Keitas Rotko Prizelas un dēla Kristofera Rotko, kolekcijām.

Sestdien tur būs arī skaņu performance “Meklētāji” un publiska saruna starp brazīliešu mākslinieku Marko Garodu Džanoti un akadēmiķi Deividu Anfamu „Kurš baidās no sarkanā, dzeltenā un zilā?”. Un visu dienu mākslas centrā - bezmaksas ieeja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti