Riga IFF, Ķimeles izrāde Liepājā, «Satori» podkāsts – kultūras pieturpunkti šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras pieturpunktus šai nedēļai iesaka LTV žurnāliste, "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Daira Āboliņa.

1. Kino! Kino! Kino!

15. oktobrī atklās Rīgas Starptautisko filmu festivālu (Riga IFF), kas nozīmē 11 dienu laikā vairāk nekā 100 jaunu un arī pa kādai klasiskai filmai gan klātienē, gan tiešsaistē.

Unikāls solās būt atklāšanas pasākums kinoteātrī Splendid Palace ar 107 gadu vecas filmas “Kur patiesība?!” restaurētu versiju.

Tā papildināta ar speciāli šim gadījumam sacerētu mūziku, pārvēršot seansu par audiovizuālu koncertu.1913. gadā uzņemtās mēmās filmas skaņu celiņu radījuši un atskaņos divi mūziķi – Artūrs Liepiņš un Jēkabs Nīmanis. Filma vēstī par kādu ebreju bāreni, kura ir spiesta reģistrēties kā prostitūta, lai drīkstētu palikt pilsētā kopā ar savu mīļoto.

Riga IFF atklāšanas kino koncerta tiešraide 15. oktobrī būs skatāma portāla LSM.lv

2. Ķimeles jauniestudējums Liepājā

Ilgi gaidīta režisores Māras Ķimeles atgriešanās Liepājas teātrī notiks 17. oktobrī ar mūsdienu krievu autora Ivana Viripajeva lugas “Saviļņojums” iestudējumu. Jau pavasarī iesāktais mēģinājumu process novests līdz pirmizrādei, un jauniestudējuma nosaukums atbilst teātra skatītāju cerībām. Luga ir daudzslāņaina un vēstī par amerikāņu rakstnieces un poļu žurnālista interviju.

Tās ir vairāk nekā profesionālas attiecības vienas sarunas laikā.

Galvenajā lomā Liepājas teātra izcilā aktrise Inese Kučinska, un kopā ar viņu uz skatuves būs arī citi vadošie teātra mākslinieki. Radošā komanda liek būt ne tikai ieinteresētiem, bet pat ziņkārīgiem, jo scenogrāfiju veido Mārtiņš Vilkārsis, bet kostīmus – allaž izsmalcinātā Ilze Vītoliņa.

3. Klausāmviela

Interneta žurnāla "Satori" podkāsts “Kā pārvarēt riebumu pret skolu” turpina mācību gada sākumā izdotās bilingvālās avīzes “Man riebjas skola” diskusiju par to, kas ir vajadzīgs skolas procesā iesaistītajiem skolotājiem un viņu audzēkņiem, lai mācīšanās būtu mūsdienīga un arī sagādātu veselīgas emocijas. 

Ko nozīmē brīvs skolotājs un brīvs bērns skolā? 

Sarunājas pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs, publiciste un pedagoģijas doktorante Linda Curika un projekta "Skola2030" pārstāve Zane Oliņa, bet sarunu vada "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti