Prozas lasījumi, koncerts melanomas pacientiem, «Revidents» teātrī. Kultūras notikumus iesaka Liene Jakovļeva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Gada pēdējā mēneša pirmās nedēļas kultūras ceļu krustpunktos aicina apstāties „Kilograms kultūras” žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 „Klasika” programmu vadītāja Liene Jakovļeva.

1. ''Latvian Voices'', Linda Leen, Andrejs Osokins palīdz melonomas pacientiem

Kur nepalīdz valsts, tur palīgā nāk mūziķi – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) fonds kopā ar domubiedriem mūzikā organizē labdarības koncertu “Es nākšu, lai Tu dzīvotu”. Tā mērķis ir vākt līdzekļus savulaik orķestra kolēģes Sondras Zaļupes un citu metastātiskās melanomas pacientu ārstēšanai. Akcijai atsaukušies,  tajā iesaistījušies un 3. decembrī uz Lielās ģildes skatuves kāps dziedātāji Linda Leen un Daumants Kalniņš, vokālā grupa ''Latvian Voices'', pianists Andrejs Osokins, saksofonists Kārlis Vanags, sitaminstrumentālistu ansamblis ''Perpetuum ritmico'', dejas māksliniece Alise Putniņa, LNSO un Latvijas Radio bigbenda mūziķi, kā arī diriģents Guntis Kuzma. Jāiet, lai palīdzētu!

2. Prozas lasījumi kultūrvietās un bāros

Jāiet arī uz ikgadējo starptautisko literatūras festivālu „Prozas lasījumi”. Ne tikai Rīgas kultūrvietas un bibliotēkas, bet arī kafejnīcas un bāri no 3. līdz 8. decembrim vērs durvis 17 pasākumiem, kuros piedalīsies vairāk nekā pieci desmiti prozas autoru.

„Prozas lasījumu” eksotisko akcentu šoreiz iezīmēs Japāna.

Daļa prozas notikumu ritēs tieši šīs valsts zīmē. No uzlecošās saules zemes ieradīsies arī festivāla tālākie viesi. Iespēju daudz, jāmaksā nav, tāpēc jautājums tikai – ko no visa izvēlēties un kur paspēt?

3. Jauniestudējumi teātros

Vairākas pirmizrādes gaidāmas teātros – tas liek mudināt laicīgi domāt par biļešu iegādi. Un cerēt uz aizraujošiem jauniestudējumiem, kuru vidū viens no cerīgiem akcentiem ir arī Nikolaja Gogoļa komēdijas „Revidents” jauna versija Latvijas Nacionālajā teātrī. Viesrežisora Ņikitas Kobeļeva skats uz šo hrestomātisko darbu, kas der visiem laikiem, valstīm un politiskajām iekārtām, skatītāju vērtēšanai tiks nodots 5. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti