Podkāsti, stendapi un kilograms kultūras - šonedēļ iesaka LR žurnāliste Justīne Savitska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Balsošanai par balvu "Kilograms kultūras" sākoties, tās žūrijas locekļi - sabiedrisko mediju žurnālisti un redaktori - nav metušies atpūtā, lai ievilktu elpu pirms 26. februārī gaidāmās ceremonijas, bet joprojām ir aktīvi, gan apmeklējot kultūras notikumus, gan lemjot par izmaiņām balvas nākotnē, gan iesakot saturīgu laika pavadīšanas veidu.

Jāsver, kamēr ir

Ir daudz laba nominēts balvai "Kilograms kultūras", un daļu joprojām var pagūt "nosvērt"! Iesaku apskatīt Latvijas Radio 3 "Klasika" arhīvu un attālināti noklausīties kādu no koncertiem, pārskatīt bibliotēku grāmatu plauktuves, cienījamie lasītāji, un izņemt vienu, divas vai visas septiņas nominētās grāmatas.

Un vēl jo vairāk rosinu ielūkoties statiskā, ceļojošā un tiešsaistes kino piedāvājumā:

"Tēvs Nakts", "Homo Novus", "Saule brauca debesīs", "Lustrum" un "Putina liecinieki" ir skatāmi visiem!

Sieviešu stendapā cilvēki un vīrieši

Reiz intervēju Ingu Gaili, jo gribēju saprast, kādēļ viņa kāpj uz skatuves stendapā, ja tas (kā man šķita) sagādā tik lielu satraukumu, ka ir grūti runāt.

Kopš stendapa sākuma ir pagājis ļoti ilgs laiks un tas kļuvis par vakaru, kurā ieraudzīt perspektīvu, kas tiek nemitīgi "dzēsta".

Šoreiz, kā raksta Inga Gaile, sieviešu stendapa brīvajā mikrofonā Laura Šterna, Laima Helēna Mūrniece, Marta Mazure-Siliņa, Gundega Rupenheite un Sarmīte Cīrule, kā arī Aleksandrs Margolins, Aleksandrs Guzenko, Jānis Kreičmanis un Kalvis Troska.

Lielu jūtu un sajūtu podkāsts par dzīvošanu

Onora Īstlija (Honor Eastly) dokumentālajā podkāstā "No Feeling Is Final" parāda, ka viss nav tik vienkārši, ja vēlies neizdarīt pašnāvību un palikt dzīvs – nepietiek tikai ar to, ka neklusē un lūdz palīdzību. Jo ko tad darīt pēc tam? Viņas absurdais ceļojums (kas nekad nebeigsies ar brīnumainu "izveseļošanos") pa Austrālijas veselības sistēmu man rada jautājumu, kā ir pie mums?

Iesaku visiem, jo īpaši tiem, kuri ir domājuši, vai vērts turpināt.

Vai grib saprast, kādēļ kāds cits vairs negrib.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti