Pīters Broderiks, «Sansusī», zaļumballes un Vegānfestivāls. Evas Johansones izlase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Galva reibst ne tikai no karstuma, bet arī no kultūras notikumu klāsta! Torņakalnā muzicēs Pīters Broderiks, Botāniskajā dārzā notiks Vegānfestivāls, sestdien visos Latvijas novados skanēs populāras zaļumbaļļu ziņģes, bet Aknīstē pulcēsies ''Sansusī'' cienītāji. Notikumu izlasi šonedēļ iesaka "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Eva Johansone.

8. augustā Pīters Broderiks Torņakalnā

Šis koncerts domāts tiem, kuri vēlas ambientas un kvalitatīvas mūzikas piepildītu vasaras vakaru. Pēc četru gadu pārtraukuma Rīgā atgriežas daudzpusīgais amerikāņu mūziķis un komponists Pīters Broderiks, lai priecētu Latvijas klausītājus ar jauno albumu “All Together Again”. Albumā ieturēts mūziķa līdzšinējais rokraksts – mierpilnais balss tembrs kombinācijā ar plašu instrumentu diapazonu. Broderiku var uzskatīt par ļoti plaša spektra mūziķi – viņš veidojis skaņdarbus no elektroakustiskā un folkmūzikas žanra līdz akadēmiskajai un ambientajai mūzikai.

Nozīmīgs mūziķa radošās dzīves periods saistīts ar dalību atzinību guvušajā Dānijas indi roka grupā “Efterklang”.

Koncerts Rīgā norisināsies trešdien, plkst. 20.30 zaļajā Pārdaugavā, brīvā gaisotnē Torņakalna skolas pagalmā (Torņakalna ielā 15).

11. augustā zaļumballes visā Latvijā

Simts dienas pirms Latvijas valsts simtās dzimšanas dienas visā Latvijā un pasaulē pāri pakalniem, jūru un upju krastos, pilsdrupu estrādēs, parkos un pļavās tiks rīkota Zaļumballe lauku kapelu, orķestru muzikantu, ziņģētāju vai tautas mūzikas ansambļu pavadībā. Silta nakts, dejošana un saullēkta sagaidīša, dejojot dzīvās mūzikas pavadībā.

Atceros, kā bērnībā gāju uz zaļumballēm Bērzpilī, Rugājos un Lazdukalnā. Tās bija saldas bezmiega naktis. 

Zaļumballes notiks visā Latvijā, atrodi sev tuvāko zaļumballēm veltītajā mājaslapā. Ceru, ka pēc šīs zaļumbaļļu nakts būs daudz jaunu iepazīšanos.

10. –12. augustā ''Sansusī''

Kamermūzikas festivāls "Sansusī" katru gadu pulcē laikmetīgās mākslas mīļotājus no visas pasaules un, ievedot tos mežā, pasniedz lieliskāko tābrīža mūziku, teātri, cirku un gabaliņu dejas. Ja ir iecere doties dabā, tad šis festivāls būs piemērots tieši jums. Festivāls noris vairs neeksistējošā ciemā Susējā, bijušās pagastmājas pagalmā un blakus mežiņos un cirsmās. Radošu un talantīgu cilvēku koncentrāts būs novērtējams neskaitāmos koncertos, performancēs un nakts gaisa piepildītos notikumos.

Šogad piedalās Margo Zālīte, Agete Burkina, Diāna Zirze (Diana Syrse), Kārlis Krūmiņš, Platons Buravickis, Marina Mecodžorno-Brauna (Marina Mezzogiorno-Brown), Reinis Suhanovs, Marko Magi Amato (Marco Maghi Amato), Lauris Goss, Mārtiņš Zilberts, Orests Silabriedis, Andis Klučnieks, Andris Dzenītis, Dāvis Eņģelis, Rebeka Steindža (Rebekka Stange), Natalī Oleiņika (Natalie Oleinik), Matīss Čudars, Samira Adgezalova, Kate Krolle, Volfgangs Zēringers (Wolfgang Sehringer), Kaspars Putniņš, Tilmans Rainbeks (Tillmann Reinbeck), Varis Klausītājs un daudzi citi. "Sansusī" Aknīstes novadā notiek kopš 2014. gada, un tas ir starpdisciplinārs skatuves mākslu festivāls ar akcentu uz kamermūziku un alternatīvu gaisotni. Šogad festivāls sākas piektdien, 10. augustā, pulksten 17.00. Pirmais koncerts pulksten 19.00. Sestdienas un svētdienas notikumi sākas jau no paša rīta – ap pulksten 9.00.

12. augustā Vegānfestivāls LU Botāniskajā dārzā

Svētdien būs iespēja ielūkoties ne tikai LU Botāniskajā dārzā, bet arī bez maksas piedalīties Vegānfestivālā. Nebiju klātesoša pirmajā Vegānfestivālā, taču intriģē iespēja ne vien izbaudīt vegānus gardumus, bet arī noklausīties muzikālās apvienības "Laime pilnīga", "Pacific K", "Nova Koma"  un "The Creek". Organizētāji sola, ka tas būs piemērots jebkura vecuma apmeklētājiem. 

Festivāls sola draudzīgu atmosfēru, labu mūziku, noderīgas ēdiena meistarklases, daudzveidīgu tirdziņu, lekcijas par uzturu, vidi, sportu un bezatkritumu dzīvesveidu, izglītojošas, radošas, izklaidējošas un sportiskas aktivitātes gan pieaugušajiem, gan bērniem, un, protams, iespēju gardi paēst.

"Latvijā pirmo "Vegānfestivālu" pērn apmeklēja aptuveni 5000 interesentu, kas ir skaidrs apliecinājums tam, cik spēcīga ir cilvēku interese par augu valsts uzturu, videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu un veselīgu dzīvi kopumā," raksta organizētāji. Latvijas otrais "Vegānfestivāls" notiks LU Botāniskajā dārzā, Rīgā, Kandavas ielā 2, visas dienas garumā – no plkst. 12.00 līdz 21.00. Ieeja festivālā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti