Pieturpunkti šai nedēļai: kultūras konteiners, pilsētas sapņi un LNSO sezonas noslēguma koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jau otrais maijs kultūrā uzzied piesardzīgi attālināts, bet vienlaikus krāspilns. Dažus pieturpunktus šonedēļ iezīmē  “Kilograms kultūras” žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītāja Liene Jakovļeva.

4. maija sajūta

4. maijs – kalendārā pavasarīgi iezīmētais svētku datums – teju ik katru radošu personību un skanošu apvienību rosinājis izpausties tiešsaistes vai tiešraides veltē Latvijai un pavasarim. Meklējiet savai gaumei tuvāko – noteikti atradīsiet! Apmaldīties šajā piedāvājumā gan arī var viegli, varbūt pat iemaldīties ne tur, kur cerēts, taču iespējams, ka vēl īstākā sajūtā.

Kultūras konteiners Ventspilī

Un tad jau aiz šiem svētkiem būs citi notikumi, kam arī ir iespēja par svētkiem pārtapt. Ventspils koncertzāles "Latvija” prāti atkal iecerējuši ko nebijušu – nedēļu nogalēs (no 7. līdz 23. maijam) koncertzāles parādes durvis aizšķērsos konteiners ar kultūru jeb “Mūžzaļš”, kur klātienē aci pret aci, viens pret vienu apmeklētājam sastapt mākslinieku. Četras reizes katrā no deviņām dienām objektā “Mūžzaļš” viesosies kāds mūziķis, literāts vai aktieris, lai tiktos ar vienu apmeklētāju īpašā koncertā, dramatiskā performancē, prozas vai dzejas lasījumā. Galvenais jau, ka cilvēciskā saskarsmē un sarunā. Personības lai paliek kā intriga. Bet maija pirmā nedēļas nogale jau drīz klāt.

Muzikāli pilsētas sapņi

Maz ticams, ka ieaijājoši, drīzāk rosinoši, daudzkrāsaini un mūsdienīgi būs "Pilsētas sapņi”, ko šādi nodēvētā tiešraides koncertā no Rīgas Doma izsapņos ērģelnieki Ilze Reine un Aigars Reinis, kā arī saksofonists Aigars Raumanis. Seši latviešu komponistu pirmatskaņojumi vienā vakarā un daži iepriekš rakstīti opusi ir gana aicinošs vilinājums mūzikas gardēžu ēdienkartē.

LNSO sezonas noslēguma koncerti un podkāsts

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris dīvaino sezonu noslēdz krāšņi – ar trim tiešsaistes koncertiem. Bet tiem pa vidu Orests Silabriedis, būdams arī LNSO galvenais redaktors, turpina domu rosīšanos podkāstos jeb raidierakstos, šoreiz sarunā "Mūzika pietuvinājumā un klusumā” bezgalinteresanti diskutējot ar mūziku ļoti mīlošiem māksliniekiem Kristu un Reini Dzudzilo. LNSO podkāstā saglabātās sarunas var tapt par draudzīgām pavasara pastaigu vai riteņizbraucienu pavadonēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti