Pēdējo dienu turpinās «Kilograms kultūras» fināla balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vēl tikai ceturtdien, 30. janvārī, iespējams novērtēt sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2019” nominantus fināla balsojumā. Portālā LSM.lv iespējams balsot par kultūras notikumiem, faktiem un darbiem deviņās kategorijās. Balsojums norisināsies līdz 30. janvāra pulksten 23.59, bet uzvarētāji tiks noskaidroti svinīgajā balvas “Kilograms kultūras” pasniegšanas ceremonijā 15. februārī, ko tiešraidē varēs vērot LSM.lv, LTV1 un REPLAY.lv un klausīties LR1 un LR3 ēterā.

Lai nokļūtu pie fināla balsojuma nominantiem, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM.lv žūrija izvirzīja savā redzējumā oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus. Trijos balsojumos – pavasara, rudens un ziemas – skatītāji un klausītāji varēja izvēlēties spilgtākos un būtiskākos Latvijas kultūras dzīves notikumus astoņās kategorijās, savukārt devītajā kategorijā – “Kultūrvieta” visa aizvadītā gada garumā ikvienam bija iespēja izvirzīt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu. Šogad no Rīgas pieteiktas septiņas, no Latgales – sešas, Zemgales – četras, Kurzemes – piecas, bet no Vidzemes – 17 kultūras baudīšanas vietas. No visiem reģioniem uzvarēt var tikai viena kultūrvieta – tā, kas būs saņēmusi lielāko atbalstu fināla balsojumā.

Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, kā arī LR3 – "Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, Justīne Savitska, Ilze Jansone un Toms Treibergs.

Balvu “Kilograms kultūras” atbalsta Rietumu bankas Labdarības fonds, nodrošinot prēmiju katras kategorijas uzvarētājam.

Par balvu “Kilograms kultūras”

„Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija (LTV), Latvijas Radio (LR) un Latvijas abiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Apbalvojuma “Kilograms kultūras 2019” pasniegšanas ceremonija notiks 15. februārī LTV Koncertstudijā. To pulksten 21.15 būs iespējams vērot tiešraidē LSM.lv, LTV1 un REPLAY.lv, kā arī klausīties tiešraidē Latvijas Radio (LR1 un LR3 – Klasika) ēterā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti