Pēclieldienu nedēļas kultūras kartē pieturpunktus izvēlas Liene Jakovļeva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kaut Lieldienu laika mūzikas ainavas krāsu bagātību šajā nedēļā būs grūti pārspēt, skaņu mākslas notikumu palete aizvien ir krāšņa un daudzveidīga. Savu izvēli veikusi muzikoloģe, Latvijas Radio 3 „Klasika” autore un balvas „Kilograms kultūras” žūrijas locekle Liene Jakovļeva.

Vijolnieki Darja Smirnova un Sandis Šteinbergs
Vijolnieki Darja Smirnova un Sandis Šteinbergs

Čaikovskis un Šnitke

Brīnišķīgu atkalsatikšanos ar leģendu – pasaulslaveno krievu diriģentu Vladimiru Fedosejevu – 24. aprīlī Lielajā ģildē sarūpējis Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncertā „Šnitke, Čaikovskis un Fedosejevs” skanēs kaislību vajātā 19. gadsimta romantiķa Pētera Čaikovska un 20. gadsimta postmodernista Alfrēda Šnitkes opusi - Sestā jeb „Patētiskā” simfonija no Čaikovska hrestomātisko darbu klāsta un  Šnitkes Pirmais concerto grosso ar vijolnieku Darjas Smirnovas un Sanda Šteinberga saspēli tajā.

Diriģents Juris Kļaviņš un koncertmeistare Ilze Dzērve
Diriģents Juris Kļaviņš un koncertmeistare Ilze Dzērve

Dubulta jubileja

Citādi muzikālie piedzīvojumi būs  27. aprīļa koncertā „Divreiz svētki – Juris Kļaviņš (75) un Ilze Dzērve svin 50 gadus uz skatuves”.

22. aprīļa jubilāra diriģenta Jura Kļaviņa un koncertmeistares Ilzes Dzērves kopīgās skatuves gaitas sākušās pirms 50 gadiem ar Latvijas Universitātes koriem.

Arī koncertā sabiedrotie būs dziedātāji no koriem „Juventus” un „Jubilate”, kam pievienosies čellists Ēriks Kiršfelds, ģitārists Kaspars Zemītis, baritons Kristians Krievāns un ērģelniece Vita Kalnciema, lai dubultsvētkus svinētu Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Aijas Jurjānes izstāde

Vizuālās mākslas klejojumu skaists mērķis ir  galerija „Daugava”, kur, atceroties mākslinieci Aiju Jurjāni 75 gadu dzimšanas dienā, izstādē „Jaunības avots. Gleznas un zīmējumi” var skatīt viņas darbus, domājot par iedvesmu un tās avotiem. Un meklēt atbildi uz jautājumu, kas pēc mākslinieka aiziešanas turpina dzīvot ne tikai mākslā, bet arī bērnos, skolniekos, kolēģos un laikabiedros.

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti