Kultūras ziņas

Atklāta kamermūzikas zāle "Artissimo"

Kultūras ziņas

"Oļegs" dodas pie Latvijas skatītājiem

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

«Paviljons Ziedoņdārzs» - kultūrvieta, kas pulcē tūkstošus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vēl tikai līdz piektdienas, 4. oktobra, pusnaktij kultūras notikumu pazinējiem ir iespēja piedalīties sabiedrisko mediju balvas “Kilograms kultūras 2019” rudens balsojumā. Savukārt neierobežotu laiku ikvienam ir iespēja pieteikt balvai savu kultūrvietu. Starp jau pieteiktajām ir “Paviljons Ziedoņdārzs” Rīgā. Divu gadu laikā tas kļuvis par iecienītu kultūras norišu vietu, kur aizvadīti vairāki desmiti koncertu, kā arī norisinājušās izstādes un grāmatu atklāšanas svētki.

Rīgas parkā, kura vaibsti jau vairākus gadus atguvuši pagājušā gadsimta 30. gadu autoru iecerētās aprises, bet rīdziniekiem saistās gan ar Čaku, gan Mihailu Tālu, kurš te 60. gados esot spēlējis šahu, atrodas arī kāda ēka.

"Kafejnīca visai ģimenei tikai divu gadu pastāvēšanas laikā vienā no skaistākajiem Rīgas dārziem - Ziedoņdārzā - iedvesusi jaunu elpu, lai parka apmeklētājiem un apkaimes iedzīvotājiem būtu vieta, kur satikties un līdztekus lielisku ēdienu baudīšanai apmeklēt kafejnīcas rīkotos kultūras pasākumus.

Paviljons "Ziedoņdārzs"
Paviljons "Ziedoņdārzs"

Kafejnīcā darbojas grāmatu maiņas punkts, notiek mūziķu koncerti, tiek rīkotas izstādes un grāmatu atklāšanas svētki. Rīgas svētku laikā kafejnīca rīko savas jubilejas svinības, nodrošinot kultūras programmu, kas ikvienam pieejama bez maksas, parkā pulcinot ap diviem tūkstošiem apmeklētāju," raksta kultūrvietas izvirzītāja Alīse Vorobeja.

Vēl nesenā pagātnē parkā bijusi orhideju māja, arī skrejriteņu jeb “samokatu” noma, vēl senāk pat sabiedriskā tualete, bet tagad, jau divus gadus, šeit darbojas “Paviljons Ziedoņdārzs”. Līdzās aktivitātēm svaigā gaisā tas dod iespēju iekštelpās baudīt arī kultūras garšas un smaržas.

“Paviljona Ziedoņdārzs” vadītāja Katrīna Komarovska stāsta:

“Cilvēkiem gribam radīt kultūrvietu, jo ēdiens - tā ir kultūra, bet mēs gribam dot un sniegt papildinājumu. Tie ir vairāki koncerti, tās ir izstādes, tie ir pasākumi, grāmatu atklāšanas.”

Paviljons "Ziedoņdārzs"
Paviljons "Ziedoņdārzs"

Rīgas svētku laikā paviljons ar plašu bezmaksas programmu rīkojis arī savas dzimšanas dienas svinības, parkā pulcinot vairāk nekā tūkstoš apmeklētāju.

“Uzstājās tādi mākslinieki kā Mazais Princis, Toms Grēviņš, Dināra Rudāne, bija bērnu atrakcijas,” stāsta Komarovska.

“Visas dienas garumā pulcējās ārkārtīgi daudz cilvēku. Jo vairāk darba, jo aizrautīgāk to darīt, var iet uz visām debespusēm, ne tikai turēties pie ēdiena!”

Oktobrī "Paviljonā Ziedoņdārzs" atvēršanas svētkus svinēs jaunākais Karīnas Račko romāns “Sasietā” un uzstāsies arī džeza mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti