Pavasara kultūras ēdienkarte. Ieteikumi šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pavasara negribīgo, tomēr neapturamo ienākšanu pavada koša un gadalaikam atbilstīga kultūras notikumu liste. Šai nedēļai kultūrpieturas iesaka sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras” žūrijas locekle, LTV Kultūras ziņu žurnāliste un māksliniece Anete Lesīte.

Trešdien, 13. martā, plkst.18.30 pirmizrāde pēdējai no programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” spēlfilmām – režisora Gata Šmita krimināldrāmai “1906”. Režisors paudis, ka viņa filmā stāsts pirmkārt ir par cilvēkiem un viņu kaislībām, un ka "tas, kas 1905. gadā notika Rīgā, pilnīgi noteikti nebija revolūcija.”

Tai pašā laikā 13. martā uz jubilejas koncertu aicina mecosoprāns Kristīne Zadovska. Latvijas Nacionālajā operā koncerta pirmajā daļā kopā ar LNO orķestri un kolēģiem skatuves māksliniece interpretēs skaistākās operu ārijas un duetus maestro Gintara Rinkēviča (Lietuva) vadībā, savukārt otro daļu diriģēs Jānis Liepiņš un skanēs populāra mūsdienu latviešu vokālā mūzika.

Kaspars Zariņš. Prieka gēns
Kaspars Zariņš. Prieka gēns

Izstāžu dzīvi paspilgtinās divu meistaru personālizstādes – glezniecības vecmeistara Imanta Vecozola darbu izstāde “Citi laiki” galerijā “Māksla XO”, bet galerijā “Daugava” virmos mākslinieka Kaspara Zariņa “Prieka gēns”, kas atklāj jaunu pakāpi gleznotāja skatā uz abstrakto mākslu.

Piektdien Sv. Jāņa baznīcā izskanēs Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas jaunā koncertprogramma “Dievišķais klusums”. Ciešanu laikam veltītajā koncertprogrammā gaidāmi divi pirmatskaņojumi - komponistus Ēriku Ešenvaldu un Alfrēdu Momotenko iedvesmojusi Svētā Atona Siluāna dzeja, skanēs A.Maskata, J.Karlsona, Dž.Makmilana un T.Mansurjana skaņdarbi.

"Kāpuriņi"
"Kāpuriņi"

Mazajiem skatītājiem Rīgas cirks gatavo humorpilnu  izrādi “Kāpuriņi”. Laikmetīgā cirka un fiziskā teātra kompānijas “Kallo Collective”(Somija) viesizrādes notiks 15. un 16. martā mākslas centrā “Zuzeum”, to papildinās Rīgas Cirka skolas aktivitātes, meistarklases, sarunas par cirku un radošas izdarības ar bērniem pirms izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti