Pašmāju un ārvalstu kino jaunumu izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Par ko gan citu, ja ne kino, varētu runāt Daira Āboliņa! Balvas "Kilograms kultūras" žūrijas locekle un kino kritiķe iesaka notikumus un filmas, kas runā par aktuālām tēmām, un aicina iet un skatīties kino uz lielajiem ekrāniem. 

Filma "Ziemassvētki džungļos"
Filma "Ziemassvētki džungļos"

Ziemassvētku kino

Ejam uz kino ar bērnu, ar mammu, ar draugu un paņemam līdzi arī paši sevi ar visām piesnigušajām domām par adventi, labdarību, tumsu un gaismu. Pirmsziemassvētku laika stress par dāvanām un vēlmi būt kopā varbūt palaiž vaļā vismaz uz divām stundām kinozālē. Starp citu, pat Latvijas kino vairs neslēpj, ka saglabāt mieru šajā politiski, materiāli un cilvēciski satraucošajā laikā ir liels pārbaudījums daudzām ģimenēm. Latvijā šogad uz ekrāniem iznāk divas filmas, kas apzināti tēmētas un tāmētas uz Ziemassvētkiem. Režisora Aigara Graubas filma "Circenīša Ziemassvētki" jau skatāma uz ekrāniem un ir jestrs stāsts, kurā tētis aizmirst, ko solījis, mamma pozē soctīkliem, baņķieri sadarbojas ar noziedzniekiem, bet bērniem ir plāns, kā viņus visus atkal vest pie prāta.

Ģimenes filma "Ziemassvētki džungļos" ir latviešu producenta Roberta Vinovska un igauņu režisora Jāka Kilmi bērnības sapņa iemiesojums uz ekrāna, kas pirmizrādi piedzīvos 1. decembrī. Šis noteikti ir vizuāli eksotiskākais kino stāsts, ko mums sarūpējusi pašmāju kino industrija, jo filmas darbība notiek Indonēzijā! Tētis, kura profesija ir zeltracis, uz skaisto zemi dodas darba darīšanās un ņem līdzi visu ģimeni. Ziemassvētki zem palmām jūs gaidīs kinoteātrī!

"Tuvu"
"Tuvu"

Eiropas kino

Turpinās Eiropas kino mēnesis, kas piedāvā arī skarbākus stāstus, kuros atslēgas vārds ir mīlestība. Kannu kinofestivāla šī gada "Grand Prix" ieguvēja, jauna beļģu režisora Lūkasa Donta filma "Tuvu" ("Close") vēsta par trauslām un dziļām jūtām laikā, kad  pusaugu draugi sāk apzināties to spēcīgo vilkmi, kas ir vienam pret otru.  Taču pieaugušo pasaules slieksnis ir nežēlīgs. Tas ir laiks, kad  vasara liekas bezgalīga un tu vēl neapzinies, ka sāpini. 

"Ar mīlestību un niknumu"
"Ar mīlestību un niknumu"

Franču kino

Franču kino autore Klēra Denī šogad Berlīnes kinofestivālā saņēma "Sudraba lāci" par labāko režiju. Režisores filma "Ar mīlestību un niknumu" ("Both Sides of the Blade") ir kaislīgs attiecību stāsts, kuru iemieso Vinsents Lindons un Žiljeta Binoša. Lielisku laulību pēc desmit gadu kopdzīves sašūpo satikšanās ar jaunības draugu. Veca mīlestība uzbango, bet vai kādam par to ir jājūtas vainīgam? Viena no ietekmīgākajām Eiropas režisorēm Klēra Denī savas emocionāli piesātinātās filmu sievišķo dimensiju uztic spēcīgai aktrisei, kura var visu un uzdrošinās visu. Tā ir bezvārdu intensitāte, kuru izstaro ekrāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti