Noskaidroti «Kilograms kultūras» rudens balsojuma uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

9. oktobra pusnaktī noslēdzās Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” rudens balsojums. Skatītājiem un klausītājiem bija jāvērtē darbi septiņās kategorijās, un finālam kvalificējās viens darbs katrā no tām – tas, kas saņēma vislielāko sabiedrības atbalstu.

Rudens balsojumam tika izvirzīti darbi, kas tapuši no šī gada 1. maija līdz 31. augustam – tostarp tie, kas radīti vēl ārkārtējās situācijas laikā.

Rudens balsojuma uzvarētāji

Kategorijā “Mūzika” finālam izvirzīts Jūrmalas festivāla koncerts "Veltījums Marisam Jansonam" 29. jūlijā Dzintaru koncertzālē (Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, soliste Kristīne Balanas, diriģents Andris Poga).

Kategorijā “Teātris” finālam izvirzīta režisora Elmāra Seņkova tīmekļa izrāde “Irānas konference”.

Kategorijā “Vizuālā māksla” izvirzīta Skuja Braden izstāde “Samsāra” Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (kuratore Irēna Bužinska).

Kategorijā “Literatūra” finālam izvirzīts Paula Bankovska romāns “Pasaules vēsture” (Izdevniecība “Dienas Grāmata”).

Kategorijā “Mantojums” finālam izvirzīta tēlnieces Ēvī Upenieces 95. jubilejas izstāde "Zemes meita" mākslas telpā “Aminori” (kuratore Marika Rozenberga).

Kategorijā “Pārsteigums” finālam izvirzīts koncertzāles “Latvija” viena gada jubilejas koncerts-performance "Viens" (radošās koncepcijas autori Krista un Reinis Dzudzilo, diriģents Aigars Meri).

Kategorijā “Notikums” finālam izvirzīta Mežaparka Lielās estrādes ekspluatācija – pirmās kārtas rekonstrukcijas darbu pabeigšana (Rīgas domes Īpašuma departaments, pilnsabiedrība “LNK, RERE”, Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu biroji).

Šoreiz balsojumam netika virzīti nominanti kategorijā “Kino”. Ņemot vērā to, ka vasara šajā nozarē no pirmizrāžu viedokļa bija “tukšs” periods, lai saglabātu veselīgu konkurenci žūrija pieņēma lēmumu kino notikumus vērtēt ziemas balsojumā.

Mana kultūrvieta

Atgādinām, ka ikviens interesents līdz pat 2020. gada 31. decembrim aicināts pieteikt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu kategorijā “Mana kultūrvieta”. Kultūrvietu ieteikumi tiek apkopoti visa gada garumā, bet balsot par tām būs iespējams tikai fināla balsojumā 2021. gada sākumā.

Par balvu “Kilograms kultūras”

“Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem. Rudens balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2020. gada maija līdz augustam un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”. Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Eva Johansone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, Latvijas Radio 3 – Klasika direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis un Liene Jakovļeva, Latvijas Radio 1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti