No putekļiem ārā, no dūmiem! Iesaka Henrieta Verhoustinska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Iestājoties vasarai un tuvojoties balvas „Kilograms kultūras” pavasara balsojuma noslēgumam, tās žūrijas locekle, teātra kritiķe un kultūras raidījumu autore Henrieta Verhoustinska kultūras meklējumos aicina doties ārpus Rīgas un – uz cirku.

Tiguļkalna maģija

Tradicionāli un tomēr īpaši – kā katru gadu, Tiguļkalnā Talsu apkaimē bez ieejas maksas notiek komponista Raimonda Tigula rīkots koncerts. Jau astoto reizi var izbaudīt īpašo, klusināto brīvdabas koncerta atmosfēru. Šogad tajā uzstāsies trio “Art-i-Shock” un dziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa. Tiguļkalnā muzicēs arī džeza ģitārists Matīss Čudars, bet maģisku noskaņu radīs Armēnijas mūziķis - pūšaminstrumentu virtuozs Levons Tevanjans (Levon Tevanyan), kā arī džeza saksofonists Deniss Paškevičs kopā ar basģitāristu Robertu Rasu un Arti Orubu pie bungām.

Latvieši vs. krievi Rīgas cirkā

Pati ideja nav jauna, pagājušā gadsimta astoņdesmito beigās Valmieras teātrī tapa „Romeo un Džuljeta”, kur Romeo un visi Monteki bija latvieši, bet Monteki dzimta un Džuljeta – krievi. Bet Latvijā šī tēma būs aktuāla vienmēr, tāpēc sevi labi apliecinājušās jauno aktieru teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde “LV vs RU” - jaunā režisora Reiņa Botera diplomdarbs intriģē jo īpaši.

“LV vs RU” ir vēsturisks mīlasstāsts par latviešu un krievvalodīgo attiecībām.

Izrāde balstīta stāstos par radošās komandas dzīves laikā piedzīvoto. Iestudējuma tapšanas procesā aktieri apgūst viens otra dzimtās valodas. Igors Nazarenko apgūst latviešu un Jānis Kronis krievu valodu, lai varētu uzrunāt to sabiedrības daļu, ar kuru līdz šim ir izvairījušies sazināties valodas barjeras dēļ.

Vasara Dzintaros

Beidzot! Vasaras sezonu Dzintaru koncertzālē 1. jūnijā atklās Raimonds Pauls un Latvijas Radio Bigbends ar maestro kinomūziku no filmām’’Mans draugs – nenopietns cilvēks’’, ’’Ilgais ceļš kāpās’’, ’’Likteņdzirnas’’, ’’Dāvana vientuļai sievietei’’, ’’Homo novus’’ un daudzām citām. 2. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies talanti, "Dzimuši Latvijā" – izcilais soprāns Marina Rebeka un pianists Andrejs Osokins. Programmā Sergeja Rahmaņinova romances un prelūdijas.

Miera beigas Jūrmalā

Jūrmalas Kultūras centrā nedēļas vidū atklāj scenogrāfes, kostīmu mākslinieces, gleznotājas Annas Heinrihsones „sakņu” izstādi “Mans miers ir beigts”, kas redzēta Rīgā un Valmierā. Iespējams, daudziem, kas raduši pie mākslinieces ironijas un humora, kā arī košajām krāsām, šī izstāde šķitīs visnopietnākā. Īpaši tiem, kuriem kāds no tuvajiem ir aizbraucis no Latvijas un saknes daļēji vai pavisam no dzimtenes ir izrautas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti