Nedēļas kultūras akcentus iezīmē Liene Jakovļeva no LR3 Klasika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētku mēnesī un pirmssvētku notikumu biezoknī vēlējums kultūras baudītājiem -  neapmaldīties piedāvājumā, izvēlēties ar prātu, baudīt ar sirdi! Jo iespēju netrūkst gan patriotisku sajūtu meklētājiem, gan kultūras laukā citādu noskaņu pārlūkotājiem.

Pasaules zvaigznes un latviešu studenti

Muzikālo notikumu spektrs akcentē koncertcikla “Dzimuši Latvijā” notikumu Latvijas Nacionālajā operā. Tā būs tikšanās ar vienu no pasaules labākajiem orķestriem - Amsterdamas Karalisko Concertgebouw orķestri  un spožo pianistu Jefimu Bronfmanu. Programmu krāsos Vēbera, Brāmsa un Bēthovena opusi.

Īpaši skaists žests – 8. novembrī leģendārā diriģenta Filipa Herevēges vadībā kopā ar meistariem tiks dota iespēja saspēlēties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra jauniešiem.

 

Stravinskis, Bēthovens, Martinsons

Izcilu viesu un labāko mūsu mākslinieku kopdarbs būs baudāms arī koncertā 9. novembrī Lielajā ģildē. Kamerorķestris Sinfonietta Rīga Bēthovena, Stravinska un laikabiedra zviedru komponista Rolfa Martinsona skaņu paletē savā gana bagātajā biogrāfijā ierakstīs sadarbību ar jaunākās paaudzes britu diriģentu Džonatanu Bermanu un vienu no lieliskākajiem latviešu klarnešu ģildes pārstāvjiem Mārtiņu Circeni.

LeNeSOns un citi

Tikmēr Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris šajā nedēļā uzņēmies rūpes par jauno paaudzi.  Divi muzikāli atraktīvi un bērnus aktīvi iesaistīties aicinoši notikumi latviešu un krievu valodā “LeNeSOns un Elgara “Jaunais diriģents”” 10. novembrī Lielajā ģildē būs jauna, Vīnē mītoša diriģenta Andra Rasmaņa ziņā.

Dziedam jaunu dziesmu

Pēc sveces iedegšanas pie Rīgas mūriem “Daugavmalā mierīgs vakars” Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā 11. novembrī noslēgs Lāčplēša dienas notikumu piepildīto grafiku. Ērģelniece Kristīne Adamaite, dziedātāja Ieva Parša un saksofonists Artis Sīmanis ieaicinās koncertprogrammā “Dziedam jaunu dziesmu”, kam sekos koru “Austrums” un “Stars” sadziedāšanās. Un noslēgumā kopā ar komponistu Mārtiņu Braunu pie klavierēm skanēs cikls “Daugava”.

Lielais Kristaps

Šī būs arī lielā kino nedēļa - no 7. novembra kinoteātrī Splendid Palace gaisotni noteiks Nacionālā kino balva “Lielais Kristaps” -

būs iespēja redzēt jaunāko filmu izlasi, tikties ar filmu autoriem, piedalīties radošajās darbnīcās un godināt Lielā Kristapa mūža balvas laureātus –

kino leģendas Ābramu Kleckinu un Miku Savisko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti