Muzikāli ieteikumi šai nedēļai: Mielavs, «Sinfonietta Rīga», Nastavševs, Osokins, Raimonds Pauls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kamēr šajā maijā slīgstam pārdomās un ilgās, kamēr nevaram piedzīvot īstu muzeju nakti, kurp doties ar draugiem, īstu Eirovīziju, par ko strīdēties un dusmoties, pat īstu pavasari, kurš pamatīgi aizkavējies, ekrānu pasaule ir uzsprāgusi no ideju pārpilnības. Īstiem mūzikas mīļotājiem tās ir patiesas mokas, jo klātbūtnes enerģija nav kompensējama. Tomēr beidzot cauri daudziem dīvainiem, skumjiem, nereti vizuāli nabadzīgiem ekrānu koncertpiedāvājumiem, kā saules nogribējušies pavasara asniņi spraucas cauri īstie koncerti – pirmās iespējas sajust reālu skaņu no pirmavota fiziskā veidā.

Aplausi ''Hanzas peronam''

Viņi to drosmīgi izdarīja pirmie – uzaicināja 20 klausītājus satikt savus māksliniekus klātienē. Aplausi rīkotājiem un mūziķiem! Neatkārtojama, īsta enerģija. Intīms, neaizmirstams piedzīvojums. Jaunradītajā ciklā “Koncerts pirmajā rindā” šonedēļ gaidāma spilgtu personību parāde: pianists Kārlis Lācis ar dziedātāju Aiju Vītoliņu, nenogurstošais Maestro Raimonds Pauls ar dziedātāju Dināru Rudāni, kā arī pianists Artjoms Sarvi un basists Edvīns Ozols, un ekscentriskais, pārjūtīgais, vienmēr skumjais teātra režisors Vladislavs Nastavševs.

Osokina Mini Festivāls @152

''Hanzas peronam'' jau tūlīt pat uz pēdām min pianista Andreja Osokina jaunizveidotais minifestivāls, solot klausītājiem koncertus tuvāko divu nedēļu nogalēs kādā mūzikas centrā Brīvības ielā, kur mākslinieki spēlēs uz "Yamaha" instrumentiem. Uzstāsies pats Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo (kuri jau pabijuši ''Hanzas perona'' klātbūtnes koncertos), līdzīgi arī Vlads (Vladislavs Nastavševs). Bet tiek solīti pārsteigumi un jauni vārdi – uzlecošā indie mūzikas zvaigzne Chris Noah, ģitārists Rihards Lībietis, čelliste Erna Daugaviete.

Citāds sezonas noslēgums

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" uzstāsies pēc vairāk nekā divu mēnešu pārtraukuma tiešsaistē no tukšas Dzintaru koncertzāles, tādējādi bagātinot šajā laikā digitāli pārraidīto koncertu sarakstu. Orķestris spēlēs Latvijā mazāk atskaņotā Karla Fīlipa Emanuela Baha mūziku, mūsdienu somu mūzikas burvja Magnusa Lindberga reti atskaņotu darbu “Aventures” un Volfganga Amadeja Mocarta leģendāro Klarnetes koncertu ar spožu jauno klarnetisti Annu Gāgani. Koncerta pārraidē 29. maijā pulksten 20.00 tiek solītas arī sarunas ar klausītājiem.

Ainara Mielava autokoncerts

Koncertu buķeti bagātina Ainara Mielava aicinājums uz stundu garu autokoncertu, kur skanēs gan visiem zināmi un iemīļoti Mielava superhiti, gan divu jaunu dziesmu pirmatskaņojumi. Koncerts notiks Ķīpsalas izstāžu zāles stāvlaukumā.

To varēs klausīties, neizkāpjot no savas automašīnas un uzgriežot savu radio noteiktajā frekvencē.

Koncertprogrammai dots nosaukums “Vienīgais”, jo tas būšot vienīgais šāda veida Ainara Mielava koncerts. Klātbūtnes efekts tomēr vēl tiks papildināts ar kvalitatīvu LED ekrānu, solot pavisam nevainojamu redzamību visiem sabraukušajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti