Kinostāsts par Maradonu, jauns festivāls un izredzēta dekoratīvā māksla – iesaka Daira Āboliņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras dzīve vasarā tikai šķietami padodas zvilnēšanai pludmalē vai pastaigām pa mežu. Tieši vasarā tiek uzņemtas jaunas filmas, vēsās muzeju telpas gatavas uzņemt sakarsušos apmeklētājus un, protams, vērienīgākie festivāli notiek vasarā! Iesaka kino kritiķe, sabiedrisko mediju balvas žūrijas locekle Daira Āboliņa.

Filma "Djego Maradona"
Filma "Djego Maradona"

Kino top un kino rāda

Latvijas nepastāvīgais klimats ir kā radīts kinoskatītājiem. Tā vienmēr ir kulturāla izeja par spīti saules nepietiekamībai. Jums ir iespēja kļūt par masu skatu dalībnieku filmas uzņemšanā – režisore Laila Pakalniņa visu jūliju Latvijā uzņem filmu “Spogulī”, kas ir autores versija par pasakas “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši” tēmu. Filmas stilistika – mobilā telefona etētikā. Pārdzīvojums un piedzīvojums - garantēts.

Ja tomēr labāk  šovasar noderētu klasisks kino baudījums, tad dokumentālo filmu "Eimija" un filmas "Senna" autors Asifs Kapadija piedāvā savu jaunāko 2019. gada veikumu – atklātu un patiesu stāstu par futbola zvaigznes Djego Maradonas dzīvi. Dokumentālā kino stāsti aizrautīguma un spriedzes ziņā spēj konkurēt ar aktierkino!

No izstādes "Redzēts - neredzēts - izredzēts"
No izstādes "Redzēts - neredzēts - izredzēts"

Stāsti par lietām

“Redzēts – neredzēts – izredzēts” ir iespēja ienirt Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja jaunajā izstādē. No 12 000 eksponātu, kas glabājas muzeja kolekcijā, ir iespēja iepazīt 70 unikālus priekšmetus, daudzi no tiem apskatei izlikti pirmo reizi! Koncepts balstās uz stāstiem, cik dažādos, arī neparastos veidos kāds priekšmets, gobelēns, unikāls trauks nonācis muzejā. Netrūkst nostaļģijas, bet arī pārdomu par to, kā kolekcija papildināsies ar tagadni un nākotni. Muzejs ar šo jauno izstādi atzīmē savas pastāvēšanas 30. jubileju.

Jauns un vērienīgs festivāls

Nopietna un varena mūzika izcilā izpildījumā. Četras nedēļas nogales Latvijas Nacionālajā operā un Dzintaru koncertzālē – jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls “RĪGA JŪRMALA” jau no šīs piektdienas. Rīgā un Jūrmalā muzicēs pasaulslaveni diriģenti un orķestri: Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs. Vairāki  izcili izpildītājmākslinieki Latvijā muzicēs pirmo reizi. Bet vienu no atklāšanas koncertiem – ar Bavārijas orķestri un pianistu Rūdolfu Buhbinderu – svētdien translēs arī LTV1.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti