Kur veldzēties karstumā – kultūras ieteikumi šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Karstajam laikam kultūras notikumu izlasi sagatavojusi Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja, balvas "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Ieva Rozentāle.

"Modern Standards Supergroup"
"Modern Standards Supergroup"

Karstā laika "Rīgas ritmi"

Māra Briežkalna iedibinātie "Rīgas ritmi" ir festivāls, kurā lieliski pavadīt vasaras karstāko laiku. Džezs visdažādākajās tā izpausmēs – no klasikas līdz ļoti modernām improvizācijām – šoreiz notiks uz trim Rīgas skatuvēm: Rīgas Doma dārzā, AB dambī skatuves mākslas centrā "Noass" un viesnīcas "Radisson Blu Latvija" skatuves bārā "Riga Jazz Lounge". Šajā daudzveidīgi dēvētajā improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivālā uzstāsies arī trīs konkursa "Riga Jazz Stage 2022" laureāti – amerikāņu bundzinieks Domo Brančs, itāļu dziedātāja Valentīna Fina un jaunā, iedvesmojošā latviešu dziedātāja Paula Saija. Mākslinieku izvēle ir smalkākais darbs, kas paveikts ilgi pirms paša koncerta, un Māris Briežkalns šajā ziņā nekad nav licis vilties. Viesu vidū īpaši izcelti arī džeza grandu supergrupa "Modern Standards Supergroup", globālās mūzikas apvienība "Ayom" no Portugāles, amerikāņu dziedātājs Klārks Bekhems un britu multiinstrumentālists Ksantone Bleks.

"Perpetuum Ritmico"
"Perpetuum Ritmico"

Laikmetīgā ceturtdiena

30. jūnijā tā būs jau trešā. Un tas labi tādai jaunai, mazpieradinātai mākslas vietai kā mākslas centram "Totaldobže". Lai arī vieta tāla, tomēr visi paziņas, kas tur aizkļuvuši, ir ļoti pozitīvi iedvesmoti, tādēļ laiks turp doties arī šo ceturtdien. Mūsdienu mūzikas programmā tiks atskaņoti Nebojša Jovan Živković, Stīva Reiha, Arvo Perta, Uģa Prauliņa, Artūra Maskata un Ernesta Mediņa skaņdarbi. Tos spēlēs sevi jau pārliecinoši pierādījusī sitaminstrumentālistu apvienība "Perpetuum Ritmico". Un vēl vakarā gaidāma arī laikmetīgās dejas un mūzikas performance "Trešais lidojums", ko radījušas Arina Buboviča un Glorija Špisa.

Filma "Elviss"
Filma "Elviss"

Baza Lūrmena "Elviss" kinoteātros

Jūnija nogalē ceļu pie Latvijas skatītājiem uzsāk ar nepacietību gaidītā Baza Lūrmena filma "Elviss" par leģendārā dziedātāja, rokenrola karaļa Elvisa Preslija dzīvi un mūziku. Preslija tēls, īpašā balss un harisma, viņa neprātīgā dzīve un viņa sekotāju tikpat neprātīgā elkpielūgsme, visbeidzot, Amerika pagājušā gadsimta vidū… Lūrmena krāšņās filmas neprasa komentārus, tās ir jāredz un jāizbauda uz lielā ekrāna. Tāpat kā viņa "Lielais Getsbijs", "Mulenrūža" vai "Romeo un Džuljeta", arī šī būs īpašs piedzīvojums. Kā viens no gaidāmajiem pārsteigumiem ir filmas mūzikas celiņš, jau plaši izskanējusi tās tituldziesma, kuras ierakstam izvēlēti negaidītie 2021. gada Eirovīzijas uzvarētāji, ekspresīvā itāļu rokgrupa "Måneskin".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti