Kultūras veldze šonedēļ – dzejas krājums, divas mākslas izstādes Latvijas skaistākajās pilsētās un laureātu koncerts «Noasā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No svelmes tīri labi var veldzēt arī dažādi kultūras pieturpunkti – Jāņa Rokpeļņa dzejas krājums “Tīmeklītis”, Latvijas Mākslas akadēmijas jauno gleznotāju izstāde Kuldīgā, atkritumu problemātikai veltīta mākslas izstāde Cēsīs un vasaras vakara koncerts “Noasā”. Iesaka LSM. lv kultūras redaktore Ilze Jansone. 

Dzeja, kas atgādina par būtisko – Jāņa Rokpeļņa krājums “Tīmeklītis”

Nesen apgādā “Neputns” klajā nāca latviešu dzejas granda Jāņa Rokpeļņa jaunākais krājums “Tīmeklītis” – neliels sējumiņš, ar kura intensīvo saturu var iepazīties pāris stundās, veldzējoties vakara vēsumā. Grāmatas izmērs prasīties prasās, lai tā tiktu nēsāta rokassomiņā – jo, kas zina, varbūt arī sēdot kādā rindā vai pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, atliks brīdis, lai atgādinātu sev par to, kas ir īsts. 

Sandra Strēle. "Nostalgia". 2019
Sandra Strēle. "Nostalgia". 2019

Apliecinājums glezniecības nezūdošajai aktualitātei Kuldīgā

No 2019. gada 8. jūnija līdz 30. jūnijam Kuldīgas Mākslas nama izstāžu zālē būs skatāma izstāde “Untitled”, reprezentējot jaunos gleznotājus, kuri pēdējo gadu laikā absolvējuši Latvijas Mākslas akadēmiju. Izstādē pārstāvēto autoru mākslinieciskās izteiksmes amplitūda ir visai iespaidīga, pierādot, ka glezniecība joprojām ir aktuāls un dzīvotspējīgs medijs laikā, kad laikmetīgās mākslas robežas ir nojauktas. 

Sociāli atbildīga mākslas izstāde Cēsīs

Savukārt Cēsīs vēl līdz 28. jūlijam aplūkojama Vides risinājumu institūta veidota starptautiska izstāde “PROM no acīm, PROM no prāta”, kas veltīta atkritumu problēmām Baltijas reģionā. Izstādē iekļauti 17 starptautiski atzītu mākslinieku darbi, un tās mērķis – rosināt apmeklētājus palūkoties uz atkritumiem no cita skatpunkta – kā uz materiālu un vērtīgu, joprojām izmantojamu resursu. Izstāde apskatāma zinātnes un mākslas centrā “Brūzis”.

Evijas Vēberes un Ivara Arutjunjana koncerts peldošajā kultūras centrā “Noass”

Piektdien pavēlu vakarā – plkst. 21.30 peldošajā kultūras centrā “Noass” gaidāms unikālās balss īpašnieces Evijas Vēberes un  džeza un improvizācijas mūzikas bundzinieka Ivara Arutjunjana koncerts. 

Atgādināšu, ka abi mūziķi ir apbalvojuma “Zelta mikrofons 2019” ieguvēji – Vēbere to saņēma par albumu “Sirdsbūt” (labākais alternatīvās un indie mūzikas albums), bet Arutjunjans ar grupu “Čudars • Auziņš • Arutyunyan” ieguvis gada mūzikas ierakstu balvu par labāko 2019. gada džeza albumu.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti