Kultūras pieturpunkti šai nedēļai: «Instagram» seriāls, Apkalna BBC ēterā, Vaska mūzika un Salmaņa izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šonedēļ "Kilograma kultūras" žūrijas pārstāvis Orests Silabriedis iesaka nepalaist garām četrus kultūras notikumus: Pētera Vaska 75. jubilejas koncertu, Kriša Salmaņa izstādi, BBC radioraidījumu ar Ivetu Apkalnu un "Instagram" seriāla “#mezs” dokumentāla un mākslinieciska fiksācija izstādē galerijā "Istaba". 

1. Koncerts Vaskam

Piektdien, 16. aprīlī, Pēteris Vasks svinēs 75. dzimšanas dienu un mēs būsim kopā ar jubilāru koncertzālē “Cēsis” pulksten 19.00 Latvijas Radio 3 “Klasika” tiešraidē un pulksten 21.00 retranslācijā Latvijas Televīzijā — muzicēs Kristīne un Margarita Balanas, Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģentu Andra Pogas un Māra Sirmā vadībā. Māte Saule pa ošu gatvi debesīs, Latvijas portrets “Līdzenuma ainavās”, mīlestības balss vijolei un orķestrim, Krišjāņa Barona 150. jubilejas atbalss simfoniskajā opusā “Lauda” un slavinājums Radītājam. Daudz laimes, Pēteri!

2. BBC radioraidījums ar Ivetu Apkalnu

Baznīca, kāzas, brīnummašīna. Ligeti, Pulenks, Mocarts. Bahs, Vidors, Etvešs. Pagātnes putekļu atribūts vai dzīvs elpojošs Notikums? Četras aprīļa svētdienas vienpadsmitos vakarā BBC nolēmis veltīt ērģelēm, un ētera laiks ir Ivetas Apkalnas pārziņā.

Virtuozi veidots stāsts un brīnumskaista mūzika.

No Ivetas stāstītā nupat top pavisam skaidrs, ka ērģelnieks ir orķestris un vienlaikus diriģents. Raidījumus var klausīties 23 dienas pēc to izskanēšanas bbc.co.uk.

3. Seriāls "Instagramā"

Skatījos reklāmas rullīti, neko nesapratu, bet ieinteresēja. Galerija “Istaba” un seriāls. Līdz 18. aprīlim. Benzīntanka hotdogs, pazudusi meita, planētu parāde, drusku piemirsta oboja, kafija un cigaretes, izdilis cīsiņš: ko par visu šo domāt? Skatīsimies instagramseriālu “#mezs: лес” un tapsim par protagonista (izmeklētāja) alter ego.

4. Kriša Salmaņa izstāde

Krišs Salmanis zina, kā ielīksmot prātu un garu, kas varbūt citkārt drusku noguris no ierobežojumiem un nesaprašanas.

Spēlīgas, ritmos dzīvīgas nošu pultis, draiska ģeometrija un ķīniešu mūzika.

Ejiet uz Tērbatas ielu netālu no Bruņinieku ielas, kur galerija “Alma”, un skatieties skatlogā: ir bildes, ir filmiņa, un uznāk īstens prieks par to, ka mākslā iespējama nevainīga un perfekta harmonija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti