Kultūras ziņas

MESA lielkoncerts "Arēnā Rīga"

Kultūras ziņas

"Kaupēn, mans mīļais" jaunā versijā

"Kilograms kultūras 2019" ceremoniju gaidot

Kultūras meteoroloģisko prognozi uzzināsim jau sestdien – «Kilograms kultūras» apbalvošanas ceremonijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 15. februārī, notiks Latvijas sabiedrisko mediju gada nozīmīgākais notikums kultūrā – balvas “Kilograms kultūras 2019” pasniegšanas ceremonija. Sarkano paklāju pirms ceremonijas un apbalvošanu varēs vērot arī tiešraidē portālā LSM.lv. Skatītāji un klausītāji savu izvēli ir izdarījuši un nobalsojuši, bet uzvarētājus deviņās kategorijās uzzināsim tikai ceremonijas laikā, kurā īpaša loma atvēlēta arī žūrijai – tieši žūrijas pārstāvji uzvarētājiem pasniegs zeltītos atsvarus.

LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja, “Kilograms kultūras” žūrijas pārstāve Ieva Rozentāle uzsver: “Ir ļoti brīnišķīgi, ka balva ir noturējusies jau tik ilgi un šobrīd sasniegusi augstu prestiža līmeni, šis ir jau devītais gads, kad mēs pasniegsim balvu ''Kilograms kultūras''.

Esam atraduši savu neatkārtojamo nišu kultūras balvu birumā, atkarīgu tikai no skatītājiem, klausītājiem, no publikas un no patērētājiem. Protams, sākumā žūrija izvērtē, bet pēc tam klausītājs, skatītājs ir mūsu draugs un tas, kurš izvēlas notikumu.”

Viņa arī atzīmē: “Šogad ceremonija iet roku rokā ar meteoroloģisko prognozi, un interesanti ir  tas, ka daudz runājam par klimata pārmaiņām, par to, kas notiek ar vidi, dabu, ar pasauli. Mēs brīnāmies, cik silta ziema silta un cik laika apstākļi neatbilstoši, kā mainījusies pasaule, kāda ir ekoloģija, un mūsu ceremonija sasauksies ar šiem jautājumiem – mēs prognozēsim laika pārmaiņas reizē ar kultūru.

Kultūras neprognozējamība ir tikpat liela kā laika neprognozējamība.”

Tā kā šīgada apbalvošanas ceremonija notiek Latvijas Televīzijā un tās ievirze ir futūristiski meteoroloģiska, svinīgā pasākuma vadīšanā kopā ar kultūras ziņu moderatoriem Evu Johansoni un Jāni Holšteinu-Upmani iesaistīts arī laika ziņu vīrs Toms Bricis.

Ceremonijas režisore Zane Gargažina atklāj: “Mūsu šī gada scenogrāfiskais risinājums saiet ar to konceptu kopā. Mums ir dažādas matērijas, kas satiekas un mēģina savienoties. Un tā kultūras telpa ir kā liela matērija, kur tās mazās kultūras pērlītes, šūniņas saplūst gada griezumā, un tad mēs redzam to kulmināciju. [..] Ir liels prieks, ka otro gadu pēc kārtas turpinām tradīciju, ka ceremonijas laikā mums ir muzikālie priekšnesumi, kas ir saistīti ar pašiem nominatiem. Prieks par “Sinfonietta Rīga”, redzēsim orķestri, ir speciāls aranžējums orķestrim ar grupu “Instrumenti”, būs Linda Leen, būs Gints Grāvelis un būs deja ar skatu nākotnē.”

“Kilograms kultūras 2019” ceremonijas tiešraide no pulksten 21.25 būs vērojama LTV 1 un REplay.lv, kā arī dzirdama Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā, bet jau no pulksten 20.30 portālā LSM.lv būs vērojama tiešraide no sarkanā paklāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti