Kultūras izlase šai nedēļai: Elīnas Garančas debija, atkritumu instalācija un pavasarīgs kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Parkos šobrīd pavasara ziedu parāde, tādēļ vērts baudīt pavasarīgu kino, domāt par atkritumu mazināšanu un baudīt Elīnas Garančas skaisto balsi. "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Daira Āboliņa sarūpējusi īpašu mākslas notikumu izlasi šai nedēļai.

Pavasara kino mirkļi

Pēc tam, kad būsiet izbaudījuši krokusus, kas raibidzeltenlillā saziedējuši parkos, noskatieties kādu no skaistākajām pavasara filmām.

Tādu nav nemaz tik daudz, jo filmu paviljonā uzburt pavasari ir māksla, bet organizēt kino ražošanu tā, lai uzfilmētu dabā, ir vēl lielāka māksla.

Iesaku latviešu režisora Aivara Freimaņa filmas: “Puika” (restaurēta www.filmas.lv ), kas seko gada ritumam un “Dzīvīte” (pavisam drīz būs restaurēta), kurā Krišjānis Barons ziedošos ķiršos slīd kā balts dieviņš, bet Ditas Krenbergas atveidotā Veronika plūc dzeltenas narcises. Plaukstošu pavasari var baudīt arī pasaules kino klasikas pērlēs: “Mērija Popinsa”, “Lielā zivs”, “Burvis no Oza zemes”.

Elīna Garanča pirmo reizi operā "Parsifāls"

No 18. aprīļa vietnē “Arte Concert” Elīna Garanča skatāma savas karjeras pirmajā Vāgnera operā “Parsifāls”. Viņa debitēs Kundrijas lomā. Šo Riharda Vāgnera operas jauniestudējumu īstenojis režisors Kirils Serebreņņikovs Vīnes Valsts operā, strādājot ar ansambli tikai attālināti.

Serebreņņikovs ir arī scenogrāfijas un kostīmu autors.

Absolūts pandēmijas radošuma piemērs! Pirmizrāde notikusi 11. aprīlī Vīnes operā bez publikas. Operas darbība pārcelta uz Francijas cietumu. Elīnas Garančas interviju par iestudējumu meklējiet Latvijas radio 3 "Klasika".

Māksla un atkritumi pie Kongresa nama

Cīnāmies pret piesārņojumu mākslas valodā! “Šķiratlona pieccīņas” fināls un vides instalācija pie Kongresu nama tiks atklāta 21. aprīlī pulksten 13.00! To veidojuši mākslinieki Mārtiņš Blanks un Pēteris Zilberts. Tiek solīta iespaidīga instalācija (3x6 metri)! Vai Latvijā cilvēkiem jau ir izveidojušies atkritumu šķirošanas paradumi un spēja savākt ziemas sakrātos mēslus ne tikai aiz sevis?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti