Kultūras ieteikumi šai nedēļai. «Ielas garumā» autores Lilitas Eglītes izlase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas darbs risinās aizvien intensīvāk, tuvojoties notikumu nominēšanai. Žūrijas locekļi katru nedēļu iesaka pasākumus, kam vērts pievērst uzmanību. Balvas "Kilograms kultūras” žūrijas locekle, LTV raidījuma "Ielas garumā” autore Lilita Eglīte šonedēļ sola vairākus  intriģējošus notikumus, bet sāk ar to, kurā ierašanās baltos kreklos.

Viens vienīgs krekls

 

2. novembrī Carnikavas tautas namā “Ozolaine” tiks atklāta gleznotājas Sandras Krastiņas personālizstāde “Viens vienīgs” no izstāžu ciklu triloģijas “Latvijas matērija. Latvijas gars. Latvijas sapņi.".

Interesanti, par ko rosinās domāt vīriešu kreklu gleznojumi, ja to valkātāji paliek ārpus gleznu rāmjiem? 

Visas manas vājības ir tavas lūpas

 

“Visas manas vājības ir tavas lūpas” – tik romantisku nosaukumu savam kopdarbam devuši trīs horeogrāfi – Agate Bankava, Rūdolfs Gediņš un Dmitrijs Gaitjukevičs -, un trīs dzejnieki - Jānis Tomašs, Arvis Viguls un Krišjānis Zeļģis. 1. novembrī Nacionālā teātra Jaunajā zālē gaidāma pirmizrāde, kurā

ķermenis kustas vārsmās un panti piepilda telpu.”

Dzimtene Kaltene

 

Latvijas fotogrāfijas muzejā 1. novembrī atklās fotogrāfa, Braitonas universitātes absolventa Georga Avetisjana izstādi “Dzimtene”. Fotogrāfijās, aprakstos un intervijās autors stāsta par savu dzimto vietu Kalteni – Latvijā garāko piekrastes ciemu. Cilvēka dzīves ceļš un atmiņas, vēsture un vērtības, rituāli un attiecības ar apkārtējo vidi – tā ir ierosme sarunai ne tikai par Kalteni vien.   

Ērģelniece Iveta Apkalna un “Kremerata Baltica”

 

Nedēļas izskaņā 4. novembrī Latgales koncertzālē “Gors” Rēzeknē gaidāma tikšanās ar lieliskiem mūziķiem: ērģelniece Iveta Apkalna un orķestris “Kremerata Baltica” tur atklās Eiropas koncerttūri “Bahs un Baltija”. Programma izcila: Baha “Čakona” no Partitas nr.2 un Pētera Vaska “Simfonija”,  Ērika Ešenvalda opuss ērģelēm un stīgu orķestrim “Okeāna balsis” un Lepo Sumeras Simfonija stīgām un sitaminstrumentiem. Koncerttūre turpināsies ar septiņiem koncertiem Vācijā un Austrijā, 12. novembrī vainagojoties ar uzstāšanos Hamburgas Elbas filharmonijā.         

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti