Kultūras ieteikumi dabā: skaņdarbs «Savvaļā», pastaiga Ķemeros un ziedoša mīlestība purvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Toms Bricis šonedēļ sola atvasaru, tādēļ aicinu doties laukā un, cik nu iespējams, baudīt kultūru dabā!" mudina "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve, LTV kultūras žurnāliste Eva Johansone.

1. Aizbrauciet uz Ķemeriem!

Līdz 1. oktobra pusnaktij vēl iespējams nobalsot par saviem kultūras favorītiem "Kilograms kultūras" rudens balsojumā, kurā nominēts arī atjaunotais vēsturiskais Ķemeru parks (sadaļā "Mantojums"). Šis bija mans jaunatklājums pastaigu vietai, kur ne tikai baudīt vecos, aristokrātiskos kokus, bet arī kultūras mantojumu un labiekārtotās takas.

Romantiski, izglītojoši un veselīgi!

Šī noteikti ir vieta, kur izbaudīt rudens saulainās dienas, apskatot Mīlestības saliņu, sēravotu, plašās rožu dobes un krāsainas rudens lapas! Patiks arī ģimenēm ar bērniem un senioriem. 

2. Skaņdarbs savvaļā

Sestdien, 2. oktobrī, “Savvaļā” notiks amerikāņu komponista Maikla Gordona skaņdarba “Amplified” atskaņojums, ar kuru sāksies Mika Magones kūrētā “Gordoniāde”, kā arī izstādes veidotāju un dalībnieku kopējā “ugunskura saruna”. Pulksten 15.00 “Savvaļas” izstādes dalībnieki un citi procesā iesaistītie pulcēsies uz atvērtu ugunskura sarunu un kopīgiem spēkiem mēģinās saprast – kas ir “Savvaļa”, kā pret to izturēties un kur tai tālāk doties. Pulksten 18.30 izskanēs Maikla Gordona skaņdarbs “Amplified”.

"Savvaļas" izstādi jebkurā diennakts laikā bez maksas apmeklēt var ikviens, bet, dodoties uz sestdien plānotajiem pasākumiem, apmeklētājiem būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts. 

Šī ir "Savvaļas" otrā sezona, kurā vairāk nekā 30 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas mākslinieki izstādījuši savus darbus pļavās, mežos, purvos un ezeros. "Savvaļā" var nokļūt gan ar auto (pēc koordinātām 57°12'43.4"N 25°58'05.7"E; Google Maps: ej.uz/savvala_karte), gan ar autobusu, braucot līdz pieturai "Jaundrusti". Organizatiori aicina apmeklētājus izvēlēties brīvdabai piemērotu apģērbu.

3. Virtuālais purvs RIXC festivālā

Ja nu tomēr neizdodas izkļūt laukā no pilsētas, aicinu apmeklēt purvu ar virtuālās realitātes (VR) starpniecību. Šāda iespēja būs no 1. oktobra RIXC Galerijā Lenču ielā 2, kur būs skatāms Daniela Hengsta mākslas darbs “Ziedošā mīlestība”. VR darbs rozā gaismā ļaus aplūkot mākslinieka Ķemeru nacionālajā parkā tapušo darbu.

Daniels Hengsts pavadīja divus mēnešus mākslinieka rezidencē Ķemeru purvā, lai radītu šo darbu.

Aprakstā teikts, ka "..nedraudzīgā nevērība pret skatītāja virtuālo ķermeni, kā arī turpmākas mijiedarbības neesamība ar pasauli, liek pārtapt viņa pieredzei par bezķermenisku skatienu. Klātbūtne prombūtnē. Tuvība bez pieskāriena. Tā ir virtuāla daba, kuru mums iespējams būs nepieciešams pieredzēt šādā veidā, lai pamazām atvadītos no šo augu dabiskās dzīves vietas – mūsu kaislīgās mīlestības vārda pret tiem". Darbs ir ģeneratīvs, un apmeklētājs to var aplūkot tik ilgi, cik vēlas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti