Kultūra Lieldienu nedēļā – notikumi katrai dienai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Cauri Lieldienu nedēļas kultūras notikumiem ved sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas loceklis Orests Silabriedis.

Otrdiena. Kino un mentālā veselība

Īsfilmu festivālā "2ANNAS" pa vidu filmām, filmām, filmām ieplānotas divas diskusijas par mentālo veselību kino: tās būs sarunas par izpausmēm filmēšanas laukumā un aplūkojumiem latviešu kinorežisoru lentēs.

Trešdiena. Dzeja un nulle 

Neejam nekur un pavadām dienu ar Ronalda Brieža "Nulles summu": klab zirga galvaskauss, nesmejas ķēniņmeita un Lācars, pūš vējiņi, tūristu nemanīta, rēgojas no dzelmes cēlusies pils, un vistas un olas strīdā uzvar gailis.

Koncerts "Čiks Korea. Spānija"
Koncerts "Čiks Korea. Spānija"

Zaļā ceturtdiena. Čiks Korea

Mūzikas namā "Daile" LNSO stīgu kvartets un brāļi Petrauski ceļ piemiņas zīmi Čikam Koream. Dienaskārtībā mazliet Bartoka un Skarlati, arī Raimonda Petrauska jaundarbs, bet vairāk tomēr paša Koreas.

Latvijas Radio kora koncerts "Pareizticīgo Ziemassvētki"
Latvijas Radio kora koncerts "Pareizticīgo Ziemassvētki"

Lielā piektdiena. Koris

Latvijas Radio koris un Sigvards Kļava Rīgas Domā sastop četrus brāļus, un tie ir Rihards Dubra, Gija Kančeli, Valentīns Silvestrovs un Pēteris Vasks. Turpat ir arī Rīgas Saksofonu kvartets un sitējs Ivo Krūskops, un skan mūzika saulei, Ukrainai, kara bezjēdzīgumam, klusumam un ābelei aiz loga.

Modigliani Quartet
Modigliani Quartet

Klusā sestdiena. Stīgu kvartets

Uz Cēsīm brauc pasaulē pieprasītais "Modigliani Quartet", ir Pētera Vaska dzimšanas diena, un ar jubilāra Sestā stīgu kvarteta atskaņojumu sākas ikgadējais festivāls "Vaska mūzikas aprīlis".

Pirmās Lieldienas. Jubilārs Gidons

Uz Rēzekni brauc gaviļnieki: "Kremerata Baltica" (25) un Gidons Krēmers (75). Nākamnedēļ nāks klajā grāmata, kurā uzkrāti Meistara beidzamo gadu īsteksti par mūziku, skatuvi, savas balss atrašanu, imitāciju, interpretāciju un citām īsteni muzikāliskām parādībām. Bet Rēzeknē līdzās Baltijas un Ukrainas mūzikai — Šūberta "Ziemas ceļojuma" atspulgi šodienīgā skaņojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti