Krāšņākie ziedi kultūras dobēs. Kultūras ieteikumi šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Laiks, kas daudziem rit atvaļinājuma zīmē, ir īstais brīdis, kad baudīt citu sarūpēto. Arī kultūras dārzā, kur dobēs dažus krāšņus ziedus izraugās "Kilograms kultūras" žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu un LTV Kultūras ziņu vadītāja Liene Jakovļeva.

Daniils Bulajevs
Daniils Bulajevs

Jūrmalas festivāls

Jūrmalas festivāls jūlija vakaros vilina ar skaistām muzikālām iecerēm Dzintaru koncertzālē. No bagātīgās izlases lai akcentēts tiek 21. jūlija koncerts, kurā pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies tā galvenā viesdiriģente Kristīne Poska, bet solista gods uzticēts jaunās paaudzes spožajam pārstāvim Daniilam Bulajevam, kura vijoles balsi dzirdēsim Žana Sibēliusa Vijoļkoncertā. Tam līdzās tiks uzburta Kloda Debisī "Fauna diendusa" un Bēthovena Septītā simfonija.

Koncertzāles "Latvija" dzimšanas diena 

Viesmīlīgā koncertzāle "Latvija" Ventspilī nedēļas nogalē svinēs trešo dzimšanas dienu. Šis 24. jūlija trīsdaļīgais notikums "Kā stāstīt par trim gadiem neredzamai publikai", kuru kopā ar koncertzāles komandu veido režisore Laura Groza un mākslinieku tandēms "MAREUNROL`S", ietvers gan performatīvu komentāru par šī laika novērojumiem, gan atskatu uz trešo gadu un tā spilgtākajiem notikumiem koncertzālē. Jubileju svinēs pianists Reinis Zariņš, "Jubilejas kvartets" un jauktais koris "Ventspils", būs atgādinājumi par citiem zīmīgiem notikumiem un arī "Infinity Gradient" jeb "Nebeidzama nogāze" ar britu ērģelnieku Džeimsu Makvinnju un amerikāņu komponistu Tristanu Periču.

Kristīnas Rubīnes autortehnikā darināts darbs (fragments), 2022
Kristīnas Rubīnes autortehnikā darināts darbs (fragments), 2022

Dārziņš

Rīgas Mākslas telpa no 21. jūlija aicina uz multimediju izstādi "Dārziņš", kas vēlāk tajā trīs vakaros ļaus pieredzēt arī laikmetīgo deju, kuras pārzinātāja, horeogrāfe Liene Grava ir šīs ieceres iniciatore. Kopā ar režisoru Robertu Rubīnu un mūzikas apskatnieku Orestu Silabriedi, scenogrāfi Ievu Kauliņu, mākslinieci Kristīnu Rubīni un citiem radošiem gariem atklāsies stāsts par komponistu Emīlu Dārziņu un to, kā radošam garam sadzīvot ar savu identitāti un kā cilvēka izdarītās izvēles ietekmē viņa dzīves gaitu.

Diriģents Jānis Erenštreits
Diriģents Jānis Erenštreits

Zēnu kori "Mūzikas Saulē"

Ar žurnāla "Mūzikas Saule" vasaras laidienu rokās var laiski gozēties saulē un lasīt atmiņu stāstus par pagājušā mēneša lieljubilāru, diriģentu Jāni Erenštreitu, kā arī uzkrāt un atsvaidzināt zināšanas par zēnu koru kustību Latvijā un ne tikai. Taču šīs nav striktas tēmu robežas bagātīgajā lasāmvielā, kas aptver arī sarunu ar Jāni Šipkēvicu un Alvila Altmaņa daiļrades pārskatu, atgādinājumus par grupām "Metronoms" un "Akacis", kā arī par ansambli "The Transatlantic Trio". Un arī tad cauršķirta vien pavisam maza daļa jaunā žurnāla lapu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti