Koki, dadži, apokalipse un Delle. Kultūras notikumi, ko piedzīvot šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šajā nedēļā kultūras ieteikumus sniedz sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas loceklis Kaspars Zaviļeiskis.

Grupa "Lupa"
Grupa "Lupa"

Grupas "Lupa" albums "Koki / Sketches of Trees"

Latvijas džeza mūzikas izdevniecība "Jersika Records" laidusi klajā elektrodžeza grupas "Lupa" otro vinila plati "Koki / Sketches of Trees". Tie ir jauni saksofonista Dāvja Jurkas, taustiņinstrumentālista Ritvara Garozas, basista Valtera Sprūdža un bundzinieka Andra Buiķa meklējumi mūsdienu fusion žanrā. Albumā saklausāmas atsauces kā uz mūsdienu džeza grupām "The Comet Is Coming" un "Badbadnotgood", tā uz senāku laiku eksperimentiem mūzikā. Piemēram, arī uz Jāņa Lūsēna "Zodiac" laikiem. Albums pieejams gan vinila formātā, gan straumēšanas un lejupielādes vietnēs.

Dženas Andersones stāstu krājums "Dadži"

Izdevniecība "Zvaigzne ABC" izdevusi stāstu autores Dženas Andersones debijas krājumu "Dadži". Autore pēc profesijas ir juriste, taču allaž interesējusies par daiļliteratūru un arī apguvusi šīs sfēras zinības Literārajā akadēmijā. Tie ir diezgan skarbi stāsti par neparastiem, tumsas ēnu skartiem tipāžiem, lai gan autore teikusi, ka tādus sastapusi arī ikdienas dzīvē. Līdzīgas ievirzes stāstus nesen laida klajā arī izdevniecība "Latvijas Mediji" – Evitas Hofmanes arīdzan debijas krājumu "Durvis". Abi ir jauni un diezgan aizraujoši meklējumi latviešu literatūrā.

"Delle"
"Delle"

Andreja Verhoustinska dokumentālā filma "Delle"

Režisora/operatora Andreja Verhoustinska un viņa sievas Henrietas Verhoustinskas kopīgi tapinātā dokumentālā filma par gleznotāju Birutu Delli iekļauta kinofestivālā "Lielais Kristaps" un attiecīgi būs skatāma kinoteātrī "Splendid Palace" 2. martā. Filmas stāsts ir gan par liela talanta sadzīvošanu ar absolūtu vientulību, gan par traģisku stipras sievietes dzīvesgājumu, gan par mākslu un tās radīšanu vispār. No sirds ieteicama ne tikai mākslas pasaules pazinējiem un interesentiem. 

Alnis Stakle, no sērijas “Liegā apokalipse”
Alnis Stakle, no sērijas “Liegā apokalipse”

Aļņa Stakles personālizstāde "Liegā apokalipse"

Līdz 1. maijam Latvijas Fotogrāfijas muzejā skatāma fotogrāfa Aļņa Stakles personālizstāde "Liegā apokalipse". Tajā apskatāmi neparasti, mūsdienīgi un ļoti aktuāli darbi – digitāli veidotas kolāžas, izmantojot attēlus no dažādiem avotiem. Alnis Stakle turpina pētīt fotogrāfijas attīstību un izplatību, ar mākslas palīdzību uzdodot jautājumus, vai milzum daudzo attēlu ņirboņa jau nav aizstājusi mūsu realitāti? Īpaši šai izstādei Alnis Stakle izveidojis kolāžu arī no Latvijas Fotogrāfijas muzeja krājuma vērtības – Strenču fotodarbnīcas kolekcijas darbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti