Kino un Berlīnes filharmoniķi. Kultūras notikumi šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Daira Āboliņa iesaka kultūras notikumus, ko nepalaist garām šonedēļ.

Dokumentālā filma “Tikmēr Lucavsalā”
Dokumentālā filma “Tikmēr Lucavsalā”

"Tikmēr Lucavsalā"  

"Tikmēr Lucavsalā" ir jaunās režisores Elzas Gaujas pirmā pilnmetrāžas filma. Dokumentāla. Tātad par neizdomātiem cilvēkiem, bet reāliem personāžiem. Tas ir stāsts par pasauli Rīgas centrā, kas dzīvo savu no urbanizācijas neatkarīgu dzīvi. Lucavsala joprojām ir dārziņu kolonija gan ar tiem ļaudīm, kas vēlas audzēt kartupeļus un sīpolus, gan ar tiem , kas vienkārši grib norobežoties no klišejām un civilizācijas. Hipiji ir dzīvi, un viņu brīvības garu var sastapt Lucavsalā! Šai vietai ar tās autentiskumu būtu vērts izsludināt rezervāta statusu, bet tas nekad nenotiks. Jaunā režisore ļoti jūtīgi un delikāti rāda Latvijas tagadnes eksotiku un normālību. Filma izstaro gan humoru, gan dzīvesprieku.

Kadrs no filmas "Trīs ģimenes"
Kadrs no filmas "Trīs ģimenes"

"Trīs ģimenes"

"Trīs ģimenes" ir stāsts par dzīvi trīsstāvu mājā, kur viens par otru zina tik, cik grib zināt. Nanni Moreti ir itāļu režisors, kurš pasaules respektu ieguvis ar savām ģimenes drāmām un melodrāmām un ir pastāvīgs starptautisko festivālu konkursu dalībnieks, ļoti iemīļots Kannu kinofestivālā. Viņa kino trumpis ir cilvēciskums. Moreti ar cieņu izturas pret cilvēku dažādību un viņu pārdzīvojumiem. Kāds jauns cilvēks izraisa autoavāriju, kurai ir sekas, kas atbalsojas gan viņa dzīvē, gan viņa kaimiņu dzīves stāstos. Nanni Moreti ir spilgts tagadnes  autors, kas apliecina, ka nav nekā aizraujošāka par mūsu dzīvi, ko katrs dzīvojam.

Kirils Petrenko un Berlīnes Filharmonijas orķestris
Kirils Petrenko un Berlīnes Filharmonijas orķestris

Eiropas koncerts 

Eiropas koncerts ir unikāls notikums Latvijā, kas pulcinās labākos no labākajiem mūziķiem. Kopā ar Berlīnes filharmoniķiem uzstāsies operdziedātāja Elīna Garanča, kura līdzās Pētera Vaska mūzikai izpildīs dažādu tautu dziesmas. Berlīnes filharmonijas simfoniskais orķestris ik gadu 1. maijā muzicē visai pasaulei, un šogad koncerts bija iecerēts Odesā, taču Krievijas uzsāktais karš iecerei pārvilka svītru.

Eiropas koncerts, kas ir kļuvis par mākslinieku vienotības un mūzikas iedvesmojošā spēka apliecinājumu, pirmo reizi notiks Latvijā un tiks translēts Latvijas Televīzijā un vēl 30 pasaules valstīs. 1. maijā plkst. 13.30 pirmo reizi šajā solidaritātes tīklā iekļaujas arī kinoteātris "Splendid Palace", piedāvājot šo unikālo koncertu, kas klātienē notiks koncertzālē "Lielais dzintars". Koncertu varēs skatīties arī portālā LSM.

Vienojamies mūzikā PRET karu!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti