Kultūras ziņas

Mūžībā devies Nacionālā teātra aktieris Arno Upenieks

Kultūras ziņas

"Nekas" – skarba izrāde pusaudžiem

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

Iepazīsti Latvijas kultūrvietas: Ziemupes jūrmala

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sabiedrisko mediju balvai “Kilograms kultūras” pieteikta arī vieta starp Pāvilostu un Liepāju – Ziemupe, kas atrodas Baltijas jūras krastā. Vietā, kas iekļauta Latvijas dabas aizsargājamo teritoriju sarakstā, vienmēr tiek svinēti dabas saulgrieži.

Savulaik padomju armijas bāzes teritoriju tagad iecienījuši vasarnieki, bet galamērķis Ziemupē ir stāvlaukums pie pašas jūras, ko jau vairākus gadus apsaimnieko biedrības “Ziemupīte” entuziastes.

Piesaki savu kultūrvietu!

Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un portāls LSM.lv aicina pieteikt kultūrvietas sabiedrisko mediju balvai "Kilograms kultūras", aizpildot pieteikuma ankektu un pievienojot foto vai video no savas iecienītākās kultūrvietas. Piesaki savu kultūrvietu šeit.

“Ziemā mums ir Ziemassvētku vecītis, rudens periodā makšķernieki, vasarā cita veida atpūtnieki,” stāsta biedrības “Ziemupīte” aktīviste Daiga Kadeģe. “Šeit ir tāds lēzenāks, arī tā kāpu zona ir pilnīgi citādāka, un tur ir stāvkrasts. Tā arī ir tā vieta, kur tūristus vedu rādīt Ziemupes stāvkrastu.”

Jau vairākus gadus Ziemupē, Baltijas jūras krastā, Daina Vanaga un Daiga Kadeģe aicina uz visu četru saulgriežu svinēšanu. Šo vietu, īpaši vasaras saulgriežos, iecienījuši ne tikai ļaudis no Liepājas un Pāvilostas. Ziemupes īpašo burvību brauc skatīties arī no Lietuvas. Laiku gaitā vienmēr mainīgais priežu meža ieskautais Ziemupes krasts noteicis savu svētku svinēšanas kārtību.

“Kaut kā šī vieta, viņa pati tā pamazām slāpē to trauksmainību cilvēkos un liek vairāk ieklausīties dabā, sevī un tajā, kas notiek apkārt,” saka biedrības “Ziemupīte” dibinātāja Daina Vanaga.

“Nevaru darīt tai vietai pretī,” uzsver arī Kadeģe. “Tad nav vairs tas ritms, nav vairs tās enerģijas. Tas kaut kur pazūd, un vairs nav tā pievilkšanās spēka tai vietai.”

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti