Kultūras ziņas

"Klīstošais holandietis" atkal piestāj Rīgā

Kultūras ziņas

Sākas Liepājas mākslas forums

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

Iepazīsti Latvijas kultūrvietas: Laimes muzejs Indrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Turpinot iepazīstināt ar kultūrvietām, ko iedzīvotāji sabiedrisko mediju portālā LSM.lv pieteikuši sabiedrisko mediju balvai “Kilograms kultūras”, šoreiz stāsts ved uz Latgales pusi. Krāslavas novada Indrā jau pāris mēnešus darbojas Laimes muzejs. Tur cildina laimi un apmeklētājiem piedāvā iemēģināt dažādus laimes trenažierus.

Indra atrodas Latvijas pašā dienvidaustrumu stūrī, un no šejienes līdz Baltkrievijas robežai ir apmēram 10 kilometri. 

Laimes muzejs Indrā ir stāsts ne tikai par laimi kā emocionālu stāvokli. Tā ir vieta, kurā ar redzi, dzirdi un citām maņām piedzīvot laimi. Tāda ir krāsu duša. Laimīgo skaņu būdiņa. Te var muzicēt uz baltajām klavierēm. Ietērpties lepnās kleitās vai izveidot savu laimes smaržu buķeti. 

Piesaki savu kultūrvietu!

Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un portāls LSM.lv aicina pieteikt kultūrvietas sabiedrisko mediju balvai "Kilograms kultūras", aizpildot pieteikuma ankektu un pievienojot foto vai video no savas iecienītākās kultūrvietas. Piesaki savu kultūrvietu šeit.

Laimes muzeja ideja radās, pateicoties pašvaldības vēlmei sakopt Indrā neizmantotās ēkas. Tāda bija arī luterāņu baznīca un pie tās piegulošais robežsargu parks. Sākumā tika sakopts parks, bet baznīcas joprojām gaidīja restaurāciju. 

Kaut arī oficiāli muzejs tika atklāts pirms nepilniem diviem mēnešiem, tā ēka joprojām gaida jumta siltinājumu. Tāpat arī kolekcija tiek papildināta, piemēram, plānos ir izveidot muzeja brīvdabas saturu. Tā sakot, ar katru dienu laimes Indrā ir arvien vairāk. 

“Kāpēc mēs nevaram meklēt laimi pie pašas robežas? Mēs kļūdījāmies, domājot, ka tālākajā lauku stūrī no galvaspilsēta nav laimīgu cilvēku – tur ir tikai depresija, visi dzer un guļ zem krūma. Nē. Mēs arī esam cilvēki, un mēs arī varam būt laimīgi,” uzsver Laimes muzeja vadītāja Ilona Kangizere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti