Kultūras ziņas

Koncerti E. Dārziņa mūzikas vidusskolas zāles remontam

Kultūras ziņas

Top grāmatu cikls "Es esmu…"

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"! - Bolderāja

Iepazīsti Latvijas kultūrvietas: Bolderāja Avotu ielā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sabiedrisko mediju balvai “Kilograms kultūras” pieteikta arī grāmatnīca "Bolderāja" Avotu ielā. Kaut arī Rīgas mērogos Bolderāja atrodas tālu no šīs vietas, tieši tās vārdā nodēvēta šī nelielā grāmatnīca. 

"It kā mazliet kamuflāža: došos uz Bolderāju – kur tad, vai traks, vakarā uz Bolderāju?... Esam Bolderājas tūrisma centrs," smejas grāmatnīcas izveidotājs Didzis Kalniņš.

"Bolderājā" atrodamo literatūru varētu raksturot kā intelektuālu, negarlaicīgu - tie noteikti nav grāmatnīcu dižpārdokļi. Grāmatas pārsvarā ir angļu un krievu valodā, arī latviešu valodā. Atrodama kultūras teorija, mākslas kritika, eksperimentāli darbi. Kalniņš stāsta, ka cenšas atrast interesantu literatūru, jaunu autoru darbus, un tas arī izdodas.

Vēl cara laikos šeit bija konservu cehs, tad te ražoja piena produktus, deviņdesmitajos gados remontēja datorus, bet, pirms te tika ienestas grāmatas, ēka netika izmantota. Tad Didzis Kalniņš un māksliniece Līva Rutmane šim namiņam deva jaunu dzīvību, un nu jau četrus gadus pie viņiem iegriežas tie, kurus šeit sauc par draugiem. 

"Tie nav tie cilvēki, kas iet uz bāriem. (..) Mēs esam maza vieta, kurā kaut kas savs darīts. Pie mums arī nāk cilvēki, kuri dara savas lietas," stāsta Kalniņš.

Tie ir radoši, līdzīgi domājoši cilvēki, kuri spēj pieņemt radošo dažādību. Starp tiem ir mākslinieki, rakstnieki, mūziķi un viņu talantu cienītāji, kuri reizi pa reizei pulcējas šeit notiekošajos koncertos un citos pasākumos. Un tomēr Avotu ielas Bolderājā galvenā cilvēku saistviela ir grāmata. Tā tas būšot arī vismaz tuvākajā nākotnē. 

"Jā, mēs domājam ne tikai grāmatas tirgot, bet arī izdot... Cerams, tas mums piepildīsies,"  saka Kalniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti