Filma par sociālajiem tīkliem, laikmetīgi notikumi Liepājā – Evas Johansones ieteikumi šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Viens no maniem mīļākajiem kultūras notikumiem Latvijā jau šajā nedēļas nogalē – Liepājas Mākslas forums! Nešaubos, ka tā mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča būs sarūpējusi notikumus, kas šo nedēļas nogali ļaus pārvērst laikmetīgās mākslas piedzīvojumā! Tiem, kuri rudeni mīl pavadīt skatoties filmas, esmu sagatavojusi divus ieteikumus," šīs nedēļas kopsavilkumu raksturo "Kilograma kultūras" žūrijas locekle Eva Johansone.

Ko mums nodara sociālie tīkli?

Kopš šī gada februāra kopā ar režisori Ievu Stadi veidoju LTV dokumentālo filmu "Influenceri", kurai pirmizrāde būs novembrī. Izpētes procesā esmu noskatījusies daudz filmu par un ap sociālajiem tīkliem, to ietekmi uz indivīdu un sabiedrību. Līdz šim mana favorīte bija "The Great Hack" par "Cambridge Analytica" stratēģiju un skandālu "Facebook" datu izmantošanā ASV vēlēšanās. Šobrīd to pārspējusi jaunākais "Netflix" grāvējs "The Social Dilemma", ko ļoti iesaku noskatīties ikvienam. Režisore Krista Burāne par filmu savā sociālā tīkla kontā uzrakstīja precīzi manas domas:

Ļoti svarīga filma un tās mājaslapa, kurā mācīties pretoties esošajam sociālo mediju biznesa modelim.

Lielbritānijas interneta laikrakstā "The Independent" pat lasāms virsraksts, kurā "The Social Dilemma" nodēvēta par mūsdienu nozīmīgāko dokumentālo filmu. Noskatieties kopā ar ģimeni! Tā būs perfekta medijpratības stunda. Manuprāt, mēs pārāk maz un pārāk vēlu runājam par jauno digitālo ēru un tās spēles noteikumiem, kuru izstrādē neesam piedalījušies, taču gandrīz 100% esam šajā spēlē. 

Rudens ir kino laiks!

Visiem vienmēr un visur atgādinu, ka jāatbalsta latviešu kino un pašmāju filmas jāskatās kinoteātros! 22. septembrī kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvos režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš", kas veidota ar Nacionālā kino centra atbalstu un jau apbalvota Ansī starptautiskajā animācijas filmu festivālā Francijā.

Filma “Mans mīļākais karš” ir animēts autobiogrāfisks stāsts par pieaugšanu.

Filmas veidotāju vārdiem, “absurda pilnajā laikā” no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai. No 25. septembra animācijas filma būs skatāma Latvijas kinoteātros. 

Nedēļas nogalē jābrauc uz Liepāju!

Nenogurusi visiem atkārtoju, ka Liepājas Mākslas forums ir jāpiedzīvo! Ne tikai tāpēc, ka ir forši aizbraukt uz Liepāju, kas, kā zināms, vienmēr ir laba ideja, bet tiešām izbaudīt brīnišķīgu mākslas notikumu klāstu. Liepājas Mākslas foruma (25. – 27. septembris) tēma šogad ir "Ne–noteiktība". Viss sāksies 25. septembrī. Mans ieteikums – pulksten 21.00 Liepājas Mākslas foruma atklāšanas vakarā doties uz interneta žurnāla “Satori” piedāvāto dzejas diskotēku “Bohēmiskās dzīres”, kas apvienos dzeju, mūziku un ļaušanos dejai.

Šogad seši no 11 pasākumiem pieejami bez ieejas maksas, veicot iepriekšēju rezervāciju. 

Piemēram, bērnu izrāde "Kaka un pavasaris" skatāma divas reizes, Liepājas Universitātes aktieru kursa studenti jaunradītajā izrādē-pastaigā "Upe" aicinās doties četras reizes, bet Palestīnas filmu vakars sadalīts divos atšķirīgos seansos un notiks liepājnieku iecienītajā tikšanās vietā – kultūras namā "Wiktorija". Sesto Liepājas Mākslas forumu atklās audiovizuāls piedzīvojums "Mūzika no okeāna dzīlēm". Otrās dienas centrālais notikums būs avangarda kamermūzikas koncerts "Transformeri. No Reiha līdz Radiohead". Mākslas forumu svētdien, 27. septembrī, noslēgs multimediāls koncertuzvedums "Galaktiskais ceļojums ar Štokhauzenu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti