Filma par Raimondu Paulu, «Klasikas» jubileja, Kairiša spēlfilma – kultūras izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Janvāris nesis gadu, uz kuru visi liekam lielas cerības. Vēl koncerti, izrādes un pasākumi nenotiek klātienē, taču varam turpināt baudīt ekrānu skatīšanās prieku," ierosina "Kilograma kultūras" žūrijas locekle Ieva Rozentāle. Viņa šonedēļ sagatavojusi kultūras ieteikumu izlasi, kam vērts pievērst uzmanību.

Mūžīgais dzinējs Raimonds Pauls

Raimonds Pauls, Latvijā populārākais komponists, janvārī sagaidīs savu 85. dzimšanas dienu.

Neraugoties uz pandēmiju, 2020. gadu mūsu Maestro pavadīja, aktīvi muzicējot.

Latvijas Televīzijā tapusi jauna dokumentāla filma, kuras režisors un operators Andrejs Verhoustinskis un scenārija autore, žurnāliste Henrieta Verhoustinska, sekojot meistaram, ļāvās viņa ikdienas dzīves gaitām gada garumā un dokumentēja viņa neizsīkstošo dzīves sparu un radošo garu mūzikā. Filmā būs redzama arī Raimonda Paula tikšanās ar latviešu izcelsmes pasaules zvaigznēm: soprānu Elīnu Garanču, ērģelnieci Ivetu Apkalnu un diriģentu Marisu Jansonu. Pirmizrāde 8. janvārī pulksten 21.00 LTV1.

Dievišķās komēdijas laiks

2021. gadā pasaule bieži pieminēs itāļu ģēniju Danti Aligjēri, kurš pirms septiņsimt gadiem sāka klātienē iepazīt savā “Komēdijā” aprakstītos lokus… Tas ir iemesls no jauna izlasīt šo šedevru, kas pieder pasaules literatūras vēsturei. Vēl jo vairāk tādēļ, ka latviešu valodā “Dievišķo komēdiju” izcili tulkojis Valdis Bisenieks.

Latvijas radio 3 "Klasika" – 25. jubileja!

Mūzikas draugu iemīļotā radiostacija “Klasika” nolēmusi svinēt savu jubileju ar mūziku – no Vīnes klasicisma līdz pat mūsdienu mūzikai – rīkojot tiešsaistes koncertu. Uz skatuves kāps vijolniece Elīna Bukša, pianists Daumants Liepiņš, ērģelniece Iveta Apkalna, pārsteigumu sola pasaules zvaigzne Elīna Garanča. Solisti muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andri Pogu. Tiešraide jau 7. janvārī pulksten 18.00 Latvijas Radio 3 "Klasika” un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, bet plkst. 21.05 – LTV1.

Viestura Kairiša "Piļsāta pi upis"

Ja vēl neesat paspējuši noskatīties Viestura Kairiša jaunāko spēlfilmu "Piļsāta pi upis", kas tapusi pēc Gunara Janovska tāda paša nosaukuma romāna motīviem, – tas ir stāsts par jauna cilvēka dzīvi starp trim varām, kas nomainās īsā laikposmā pagājušā gadsimta 30.–40. gados, un viņa attiecībām ar divām sievietēm. Filma pavisam nesen saņēmusi "Lielā Kristapa" nominācijas un vairākas balvas. Iedvesmo gan scenārijs, gan režija, gan īpaši smalkais operatora darbs. Filmu nesen demonstrēja Latvijas televīzija, bet tā vēl ir skatāma replay.lv un ltv.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti