Festivālos, TV, Rīgā un ārpus tās – kultūras mītnes vietas šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Festivāli, koncerti, izstādes un vēl, un vēl – vasaras kultūras notikumu birums nemazinās arī augustā. Visu pagūt atkal nav iespējams, jo šajās nedēļās interesanti notikumi ar pasaules elpu arī televīzijā un radio viļņos. Bet dažus no tiem izraugās Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu žurnāliste un producente Anete Ašmane-Vilsone.

Valmieras vasaras teātra festivāls 

Latvijā turpinās festivālu vasara! No ceturtdienas teātra mīļu fokusā noteikti būs Valmiera, kur ikgadējais teātra festivāls šogad norisināsies ar virstēmu "Brīvdomība". Deviņi iestudējumi, no kuriem seši jaundarbi: kā 21. gadsimta absurds pieteiktā izrāde "Rinda" (režisors Toms Treinis), Annas Ķirses opera "Vēsā", dvēseles nemiers dejas valodā "Plaušas" (režisore Inese Mičule, horeogrāfe Liene Stepena), veltījums mājām un mītnēm "Tuvie un tālie" (autori Elīza Dombrovska un Kirils Ēcis), klejojošā izrāde "Hamoka komūna" (režisore Sabīne Alise Ozoliņa) un lielformāta koncerts "Citu dziesmu svētki" (mākslinieciskais vadītājs Jēkabs Nīmanis). Tam visam klāt arī jau "Spēlmaņu naktī" apbalvotas izrādes, kopumā solot krāšņu un daudzveidīgu pieredzi visiem, kas teātri vēlas baudīt neierastās vietās un formātos. 

Briksdāles ledājs

Teātra jaunums arī Rīgā – "Teātris TT" iestudējis jaunās dramaturģes Marikas Pudules-Indānes debijas darbu dramaturģijā, lugu "Briksdāles ledājs". Latviešu dramaturģijas karognesējs Lauris Gundars atzīst, ka luga visupirms izceļas ar žanru – tā ir kriminālkomēdija, kas vēsta par vecāku ciemošanos pie meitas Norvēģijā. Stāstā, protams, ir kāds līķis, naudas aizņemšanās un vēl citi krimināli noslēpumi. Ielūkojoties mēģinājuma fragmentos, visiem kriminālsižetu cienītājiem iesaku augustā doties uz "Kino Bize", kur Sandija Dovgāne, Anna Putniņa un Marģers Eglinskis izspēlē traģikomisko notikumu ritējumu. 

Zvaigznes ceļš

Kad pērnā gada nogalē mūžībā devās rokmūziķis, dziedātājs Alex, viņa kolēģi bija pārliecināti, ka vasarā visi noteikti tiksies piemiņas koncertā. Nu tas brīdis ir pienācis, aicinot 6. augustā doties uz Lielvārdi, kur mūziķus un klausītājus kopā pulcina Alex meita, dziedātāja Aija Andrejeva. Protams, Alex spēcīgās un neatkārtojamās balss pietrūks, taču godu viņam uz skatuves atdos un "Opus Pro" zelta repertuārā satiksies virkne mūziķu, kuru vidū arī ģitārists un dziesmu autors Harijs Zariņš, komponisti Zigmars Liepiņš un Uldis Marhilēvičs, dziedātāji Ivo Fomins, Atis Ieviņš, Olga Rajecka un daudzi, daudzi citi, kam "Opus Pro" un Alex reiz bijis muzikālais etalons, kam līdzināties.

Vēsturiskais seriāls "Sisi"
Vēsturiskais seriāls "Sisi"

Sisi

Latvijas Televīzijā šonedēļ skatāma jau trešā vēsturiskā seriāla "Sisi" sērija. Tā filmēšana pagājušajā vasarā notika arī Latvijā, tāpēc jo interesantāk vērot, kā epizodiskās lomās parādās mūsu aktieri vai atpazīstama vide no Vecrīgas ielām, Rundāles pils un citām vietām. Šajās dienās noslēdzas arī otrās sezonas filmēšanas daļa Latvijā, un pirmajā sezonā iesāktais vēriens nav zudis – kaut vai krāšņie tērpi ne tikai galveno lomu aktieriem, bet arī masu skatu dalībniekiem. Un arī stāsts pamatā pavisam cilvēcīgs – par jaunās Elizabetes jeb Sisi pirmajiem soļiem Austroungārijas galmā, kas nebūt nebija tādi, kā iedomājamies no princešu pasaku grāmatām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti