Sācies balvas «Kilograms kultūras» pavasara balsojums

Pirmdien, 22. maijā, sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2023" pavasara balsojums, kas būs aktīvs līdz 2. jūnija pulksten 23.59 sabiedrisko mediju portālā LSM. Balvas nominantus desmit kategorijās skatītāji un klausītāji arī šogad varēs izvirzīt kopā trīs balsojumos – pavasara, rudens, ziemas.

"Kultūras pasākumu piedāvājumā atkal vērojama liela daudzveidība, un radošā enerģija pārpludina zināmas un jaunas kultūrvietas. Saskatāmas arī atšķirīgas tendences no iepriekšējiem balsojumiem, piemēram, kategorijā "Kino" īpaši bagāts piedāvājums ar jaunām latviešu filmām, no kurām lielākā daļa nevis izklaidē, bet risina pretrunīgas problēmas mūsu sabiedrībā. Tāpat jāmin, ka daudz biežāk notikumu sarakstos dažādās kategorijās ielaužas džeza mūzikas žanrs," norāda žūrijas pārstāve, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija pavasara balsojumā izvirzījusi kandidātus desmit  kategorijās – "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra", "Popkultūra", "Starts", "Mantojums", "Pārsteigums", "Notikums". No katras tikai vienu darbu, kas saņems lielāko sabiedrības atbalstu, izvirzīs fināla balsojumam. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 5. jūnijā.

Izvēlies savu favorītu vismaz vienā kategorijā un balsojuma apakšā autorizējies ar savu epastu vai sociālo mediju profilu! Balsot iespējams vienu reizi dienā.

Pavasara balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2023. gada janvāra līdz 30. aprīlim un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu "Kilograms kultūras". "Kilograms kultūras" žūrijā darbojās LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma "Kultūrdeva" producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, redaktors Aigars Bumburs, LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, Anete Ašmane-Vilsone.

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti