Mūzika un literatūra. Kultūras izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jaunus mūzikas albumus un jaunāko Viļa Lācīša grāmatu šajā nedēļā aicina baudīt mūzikas žurnālists, raidījuma "Kultūrdeva" producents Kaspars Zaviļeiskis.

"Textures"
"Textures"

Kristīnes Prauliņas un "The Soulful Crew" albuma "Textures" prezentācija 

20. aprīlī K. K. fon Stricka villā dziedātāja Kristīne Prauliņa kopā ar grupu "The Soulful Crew" prezentēs savu pirmo pilnmetrāžas albumu "Textures". Tas ierakstīts "Mint Music Studio" Rīgā un ieraksta, kā arī miksa inženieris ir Kristīnes vīrs Toms Lisments. Albuma māsterēšanu jeb skaņas gala apstrādi izveicis starptautiski atzītais inženieris Zino Mikorejs studijā Berlīnē. "Textures" iekļautas desmit oriģināldziesmas angļu valodā, kuru autori ir Kristīne Prauliņa un Valters Sprūdžs. "The Soulful Crew" muzicē taustiņinstrumentālists Toms Mikāls, basists Valters Sprūdžs, ģitārists Jānis Kalniņš un bundzinieks Kaspars Kurdeko. Grupa izpilda oriģinālmūziku angļu un latviešu valodā soula, blūza, R&B, gospeļa, kā arī "singer/songwriter" stilistikā.

"Fuse"
"Fuse"

"Everything But The Girl" pēc 24 gadu pauzes jauns albums "Fuse"

21. aprīlī jaunu albumu pēc 24 gadu pauzes laidīs klajā reiz ļoti populārais britu elektroniskās deju mūzikas duets "Everything But The Girl" (EBTG) jeb Bens Vats un Treisija Torna. Viņu minorīgo hitu "Missing" pirms gandrīz 30 gadiem dungoja ikviens un visur. 1999. gadā grupa izdeva trip-hop stilistikā ieturētu albumu "Temperamental" un darbību pārtrauca. Pēc četrām Treisijas sarakstītām grāmatām, (pa abiem kopā) sešiem soloalbumiem un vēl trīs kopīgiem bērniem EBTG ir atgriezušies pārliecinošāki kā jebkad. Eksperimentāla, dažāda un tajā pašā laikā plašai publikai saprotama deju mūzika atkal ir modē, tādēļ Bena un Treisijas duets var justies kā uz balta zirga. Albums tapis nesteidzīgi un, līdz ar to, jēgpilni, skarot gan atšķirīgas muzikālās, gan saturiskās tēmas.

"Oxforda. Ar skatu uz universitāti"
"Oxforda. Ar skatu uz universitāti"

Vilim Lācītim jauna grāmata "Oxforda. Ar skatu uz universitāti"

Atgriežoties pie pirmsākumiem vai sava pirmā, pirms 13 gadiem klajā nākušā romāna "Stroika ar skatu uz Londonu", Kanādā dzīvojošais rakstnieks un mūziķis Vilis Lācītis laidis klajā jau piekto romānu "Oxforda. Ar skatu uz universitāti". Joprojām apzināti jancīgā stilā uzrakstītu, bet jau krietni pētnieciskāku darbu par Anglijas dienām un nedienām Oksfordas akadēmiskajos un ne tik akadēmiskajos plašumos. Grāmata noderēs gan ilggadējiem Lācīša rakstīšanas veida faniem, gan tiem, kuri vēlas no iekšpuses paskatīties uz pasaulslavenās Oksfordas Universitātes neparastajām tradīcijām un attiecībām ar mūžīgo konkurentu Kembridžas Universitāti. Pandēmijas un kara Ukrainā šeit vēl nav. Šī ir nedaudz jautrāka pasaule, kas nu jau šķiet krietni tālākā pagātnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti