Kilograms kultūras

K. Gupalo, E. Vilcāns, M. Čaklais "Kamēr pret sauli kāpu", izpilda: K. Gupalo, "Varakuta" un J. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris

Kilograms kultūras

Gada balva "Kilograms kultūras 2023". Sarkanais paklājs

Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras 2022" apbalvošanas ceremonija

Apbalvoti «Kilograms kultūras» laureāti; gada notikums – izstāde un monogrāfija «Purvītis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

17. februārī tiešraidē apbalvoti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2022" laureāti. Par aizvadītā gada spožāko kultūras notikumu skatītāji un klausītāji atzina izstādi un monogrāfiju "Purvītis".

ĪSUMĀ:

  • Par aizvadītā gada spožāko kultūras notikumu skatītāji un klausītāji atzina izstādi un monogrāfiju "Purvītis".
  • Kategorijā "Popkultūra" zeltīto kilograma atsvaru ieguva koncertuzveduma "Ziedonis. Lācis. Vīrieši" veidotāji.
  • Kategorijā "Mūzika" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertu.
  • Kategorijā "Literatūra" balvu saņēma Ieva Struka – monogrāfijas par Anšlavu Eglīti "Par skaisto un aplamo dzīvi" autore.
  • Kategorijā "Vizuālā māksla" balvu ieguva Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto mākslinieku darbnīcu organizatori.
  • Kategorijā "Pārsteigums" uzvarēja plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla "IR" vāka un pretī Krievijas vēstniecībai.
  • Kategorijā "Kino" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja daudzsēriju mākslas filmu "Krimināllieta iesācējam".
  • Kategorijā "Mantojums" balvu saņēma atjaunotais Āgenskalna tirgus.
  • Kategorijā "Starts" uzvarēja Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla "Pūt, vējiņi!" iestudējumu.
  • Kategorijā "Teātris" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja izrādi "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis" Jaunajā Rīgas teātrī.

"Kilograms kultūras 2022" laureāti

Notikums

Par aizvadītā gada spožāko kultūras notikumu skatītāji un klausītāji atzina izstādi un monogrāfiju "Purvītis". Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes "Purvītis" kuratore bija Aija Brasliņa, izdevniecībā "Neputns" izdotās monogrāfijas sastādītāja – Laima Slava.

Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja direktore Māra Lāce uzrunā sacīja: "Paldies mūsu skatītājiem. Man ik pa brīdim tiek uzdots jautājums – kāpēc? Laikam jau tas Purvītis kaut ko nozīmē Latvijai. Purvītis ir simbols, tā ir identitāte, lai arī kāda tā katram no mums būtu. Un Purvītis diemžēl ir arī tas vārds, pie kura mēs varam runāt par jēdzienu – karš."

Izstādes kuratore Aija Brasliņa norādīja: "Šis "Kilograms kultūras" ir skaists vainagojums Purvīša finālam. Paldies Vilhelmam Purvītim par to, ko viņš mums ir atstājis. Mēs balsojam par izcilu personību Latvijas mākslā – par to, ko mums nozīmē radošā mantojuma neaizstājamība. Tas neizprotamais ir tas dievišķais mākslā. Paldies visiem iesaistītajiem!"

Grāmatas sastādītāja Laima Slava atzīmēja: "Es tikai varu piebilst, ka izstāde ir beigusies, bet grāmata paliek. Un grāmata – tas vienmēr ir kopdarbs, kurā pats svarīgākais ir īstā komanda. Paldies par brīnišķīgo sadarbību!"

“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Notikums” saņem izstāde un monogrāfija "Purvītis".
“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Notikums” saņem izstāde un monogrāfija "Purvītis".

"Vilhelma Purvīša gleznotās ainavas liek apklust, skatīties, caururbt audeklu, meditēt, apbrīnot un atcerēties visu, ko ikdienā skatījušas mūsu acis, esot Latvijas dabā. Plašā, rūpīgi izsvērtā jubilejas izstāde un pamatīgā monogrāfija dod pilnīgu aptvērumu un izpratni par meistarīgā 20. gadsimta Latvijas mākslas klasiķa dzīvi un daiļradi, par viņa nozīmi mūsu valsts mākslas attīstībā un arī par Latvijas vietu Eiropas mākslas kopainā aizvadītā gadsimta sākumā," notikumu raksturoja balvas "Kilograms kultūras" žūrija.

Kategorijas "Notikums" finālisti:

  • Koncerts "Ukrainas brīvībai" 25. februārī pie Kongresu nama, Ralfa Eilanda iniciatīva, organizatori – Rīgas dome un Latvijas Nacionālais kultūras centrs.
  • Izstāde un monogrāfija "Purvītis". Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, izdevniecība "Neputns", kuratore Aija Brasliņa, sastādītāja Laima Slava.
  • Izstāde "Imanta Lancmaņa māksla". Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, kuratore Helēna Demakova.

Popkultūra

Kategorijā "Popkultūra" zeltīto kilograma atsvaru ieguva koncertuzveduma "Ziedonis. Lācis. Vīrieši" veidotāji (komponists Kārlis Lācis, režisors Reinis Suhanovs).

Balvu saņemot, dziedātājs Intars Busulis sacīja: "Vēlos pateikties visām slavenībām no Latvijas teātriem, arī slavenībām no Latvijas popkultūras vides. Par šo nomināciju cīnījāmies un izcīnījām. Beidzot arī popkultūras ļaudis ir iekšā kultūrā!"

Savukārt komponists Kārlis Lācis uzsvēra: "Mums pašiem ir liels prieks, ka, pateicoties Covid-19 pandēmijai, savācāmies mīlas ķīselī, kurā paši dzīvojāmies. Prieks, ka to novērtēja."

Balvu "Kilograms kultūras" kategorijā "Popkultūra" iegūst koncertuzveduma "...
Balvu "Kilograms kultūras" kategorijā "Popkultūra" iegūst koncertuzveduma "Ziedonis. Lācis. Vīrieši" veidotāji.

"Kā loģisks turpinājums Kārļa Lāča programmai "Ziedonis. Lācis. Sievietes" pērn radās arī "Ziedonis. Lācis. Vīrieši", piedaloties Latvijā labi zināmiem dziedātājiem, aktieriem un mūziķiem – Intaram Busulim, Jānim Šipkēvicam, Artūram Skrastiņam, Kasparam Znotiņam un Andrim Keišam. Tapšanas procesā un arī vēlāk izrādītos uzvedumos pievienojās arī Jānis Aišpurs," notikumu raksturoja "Kilograms kultūras" žūrija. "Sirsnīga un kolorīta programma, ar kuru gan Lācis, gan režisors Reinis Suhanovs spēja uzrunāt plašu Latvijas kultūrvērtības mīlošu auditoriju."

Kategorijas "Popkultūra" finālisti:

  • Dziesma un videoklips "Resistance" Ukrainas atbalstam. Katrīna Gupalo un mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas, radošā aģentūra "Ai Production".
  • Koncertuzvedums "Ziedonis. Lācis. Vīrieši". 18. un 19. jūnijā Dailes teātrī, komponists Kārlis Lācis, režisors Reinis Suhanovs.
  • Apvienības "Vintāža" albums "Atmiņu lāse. Latviešu estrādes piezīmes".

Mūzika

Kategorijā "Mūzika" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertu, kas koncertzālē "Lielais dzintars" izskanēja 17. septembrī.

Diriģents Guntis Kuzma par saņemto balvu sacīja: "Šo skaisto statueti ar lielu prieku pēc pasākuma vedīšu tam, kam tā visvairāk pienākas – Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem. Paldies mūsu mīļajiem klausītājiem par uzticību un to, ka tik kuplā skaitā nākat uz koncertiem."

Ar "Kilograms kultūras" balvu kategorijā "Mūzika" apbalvo Liepājas Simfoniskā or...
Ar "Kilograms kultūras" balvu kategorijā "Mūzika" apbalvo Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerta rīkotājus.

"Liepājas Simfoniskais orķestris latviešu mūziku turējis godā visus šos pēdējos gadus. Arī Gunta Kuzmas inaugurācijas koncerts galvenā diriģenta statusā iezīmējās ne tikai ar pasaules simfonisko klasiku – Prokofjeva "Romeo un Džuljetu", bet arī ar Jura Karlsona dzīves un nāves dejām "Sids" un pasaules pirmatskaņojumu – Artura Maskata Trīskāršo koncertu "Bērnības taureņu dejas". "Bērnības ziemas un vasaras, gaismas atspīdumi baznīcas logos un vējā virpuļojošie taureņi" ir gleznains veltījums komponista audžuvecākiem, bet šo opusu ļoti personisku palīdzēja veidot izcilais solistu trio – ērģelniece Iveta Apkalna, flautiste Dita Krenberga un pianists Reinis Zariņš," par notikumu sacīja "Kilograms kultūras" žūrija.

Kategorijas "Mūzika" finālisti:

  • Jāņa Kalniņa opera "Hamlets". Latvijas Nacionālā opera un balets, muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisore Kristīna Vuss.
  • Dūdu un bungu grupas "Auļi" Jāņu programma Valmiermuižas etnomūzikas festivālā 18. jūnijā Valmiermuižas parkā.
  • Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts 17. septembrī koncertzālē "Lielais dzintars", flautiste Dita Krenberga, ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Reinis Zariņš, diriģents Guntis Kuzma.

Literatūra

Kategorijā "Literatūra" balvu saņēma Ieva Struka – monogrāfijas par Anšlavu Eglīti "Par skaisto un aplamo dzīvi" autore.

Teātra zinātniece, rakstniece Ieva Struka uzrunā sacīja: "Paldies žūrijai, balsotājiem, lasītājiem. Paldies Anšlavam Eglītim, Veronikai Janelsiņai. Paldies cilvēkiem, ko es pieminēju trīs pateicības lapās pašā grāmatā."

"Kilograms kultūras" balvu kategorijā "Literatūra" saņem Ieva Struka par monogrā...
"Kilograms kultūras" balvu kategorijā "Literatūra" saņem Ieva Struka par monogrāfiju "Par skaisto un aplamo dzīvi"

"Pilnīgs un objektīvs literatūrzinātnisks dziļurbums, iespējams, visoriģinālākā latviešu modernista daudzzarotā mūža koksnē," tā monogrāfiju raksturoja "Kilograms kultūras" žūrija. "Tā kā visi Anšlava Eglīša darbi vēl arvien Latvijā nav izdoti, šī grāmata var kalpot kā nepārprotams mājiens kļūmīgo situāciju labot. Stils ir autora uzvalks, uz kura pat sīkākais puteklītis kritīs acīs arī vislabticīgākajam lasītājam. Nedz aplūkojamais varonis savulaik, nedz viņa aplūkotāja šodien par šo aspektu nav piemirsuši. Pirmais – tēlojot cilvēcisko ieradumu pustoņus un kolorītu, otrā – rāmējot laikmetu karkasus, lai skaidrotu cīņu par vērtību saglabāšanu tajos."

Kategorijas "Literatūra" finālisti:

  • Osvalda Zebra romāns "Mežakaija". Izdevniecība "Dienas Grāmata".
  • Arno Jundzes romāns "Es nemiršu nekad". Izdevniecība "Dienas Grāmata".
  • Ievas Strukas monogrāfija par Anšlavu Eglīti "Par skaisto un aplamo dzīvi", izdevniecība "Dienas Grāmata".

Vizuālā māksla

Kategorijā "Vizuālā māksla" balvu ieguva Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto mākslinieku darbnīcu organizatori un dalībnieki – gleznotāji Veronika Frolova un Reinis Liepa, tēlnieks Egons Peršēvics.

Gleznotājs Reinis Liepa sacīja: "Paldies visiem par balsojumu un balsīm. Tā kā es esmu šeit viens, man nav līdzi Egons Peršēvics un Veronika Voļska, tad arī viņu vārdā saku paldies."

“Kilograms kultūras” balva kategorijā “Vizuālā māksla” – Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto māksli...
“Kilograms kultūras” balva kategorijā “Vizuālā māksla” – Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto mākslinieku darbnīcas

"Jaunā kultūrtelpa Karostas ūdenstornī ar gandrīz bezgalīgi augstajiem griestiem un kliedēto gaismu no visām četrām debespusēm ir kā radīta gleznotājiem, – tā uzskata Egons Peršēvics. Pērnvasar skatītājiem bija unikāla iespēja vērot, kā citu elpu un veidolu iegūst Reiņa Liepas lielformāta gleznas un kā Veronika Frolova uz balta audekla glezno ar ogles putekļiem. Savukārt Egons Peršēvics sarunā ar skatītājiem mēģināja atklāt tēlnieciskā portreta tapšanas nianses un noslēpumus," notikumu raksturoja "Kilograms kultūras" žūrija.

Kategorijas "Vizuālā māksla" finālisti:

  • Andas Munkevicas personālizstāde "Pārmijas". Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, kuratores Iliana Veinberga un Inese Baranovska.
  • Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērtās mākslinieku darbnīcas. Gleznotāji Veronika Frolova un Reinis Liepa, tēlnieks Egons Peršēvics. Rīkotājs Egons Peršēvics sadarbībā ar Karostas glābšanas biedrību.
  • Paula Jaunzema personālizstāde "Viss ir akmenī III", Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs, kuratore Astrīda Rogule.

Pārsteigums

Kategorijā "Pārsteigums" uzvarēja mākslinieka Kriša Salmaņa veidotas plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla "IR" vāka un uz  Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja fasādes pretī Krievijas vēstniecībai.

Mākslinieks Krišs Salmanis uzrunā uzsvēra: "Pavisam īsi – es esmu mākslinieks. Šādas bildītes vairs negribu taisīt, negribu saņemt balvu par ko tādu; gribu taisīt mākslu." Tādēļ saņemto naudas balvu "Pārsteiguma" balvas laureāti vienojušies ziedot "Tviterkonvojam".

“Kilograms kultūras” balva kategorijā “Pārsteigums” – plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurn...
“Kilograms kultūras” balva kategorijā “Pārsteigums” – plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla "IR" vāka un pretī Krievijas vēstniecībai

"Diemžēl karš Ukrainā aizvien ir aktualitāte un ikdiena, pie kā negribas un nedrīkst pierast. Tāpat kā plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu pretī Krievijas vēstniecībai un vēl pirms tam uz žurnāla "IR" vāka. Mākslinieks Krišs Salmanis aizvadītā gada sākumā savu attieksmi pauda asi un tieši, jo iespējams, ka kara laikā ar smalku un daudznozīmīgu mākslu nepietiek. Kā viņš pats atzina: "Es esmu mākslinieks, bet šis nav mākslas darbs. Tas ir vienkārši bļāviens!" Un citi piebalso, ka arī pārsteigums," komentēja balvas "Kilograms kultūras" žūrija.

Kategorijas "Pārsteigums" finālisti:

  • Plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla "IR" vāka un pretī Krievijas vēstniecībai. Mākslinieks Krišs Salmanis, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs.
  • Koncertuzvedums "Dziesma dejo, deja skan" 5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē, mākslinieciskie vadītāji Mārtiņš Klišāns un Agris Daniļevičs, režisore Ilze Jakubovska.
  • Spēlfilma "Upurga", režisors Uģis Olte, "VFS Films".

Kino

Kategorijā "Kino" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja režisora Armanda Zvirbuļa daudzsēriju mākslas filmu "Krimināllieta iesācējam".

Režisors Armands Zvirbulis uzrunā sacīja: "Paldies par kilogramu – liels prieks un liels gods! Ja to izdalītu uz tiem daudziem cilvēkiem, kas to ir pelnījuši, tad katram tiktu pusotrs grams vai divi."

“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Kino” saņem daudzsēriju mākslas filmu "Krimināllieta ies...
“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Kino” saņem daudzsēriju mākslas filmu "Krimināllieta iesācējam".

"Kino stāsts par nesenu Latvijas vēsturi un politiku, kas mēdz būt ne tikai "netīra", bet pat krimināli noziedzīga. Filma, kas spēj netieši turpināt kino vēsturē iecienītu žanru, kurā psiholoģiskie attiecību tīmekļi skatītāju notur spriedzē, bet notikumiem piešķirt dinamiku. Lielisks filmas mākslinieku grupas, kameras, režisora un aktieru sniegums, ne mirkli nezaudējot žanram nepieciešamo intrigu," komentēja "Kilograms kultūras" žūrija.

Kategorijas "Kino" finālisi:

  • Animācijas filma "Čuči, čuči". Režisore Māra Liniņa, "Atom Art".
  • Daudzsēriju mākslas filma "Krimināllieta iesācējam". Režisors Armands Zvirbulis, "Red Dot Media".
  • Spēlfilma "Janvāris", režisors Viesturs Kairišs, "Mistrus Media".

Mantojums

Kategorijā "Mantojums" balvu saņēma atjaunotais Āgenskalna tirgus (SIA "Kalnciema iela", "Arhitektes Lienes Griezītes studija").

Āgenskalna tirgus atjaunošanas projekta autore Liene Griezīte, saņemot balvu, atzīmēja: "Kultūra vispār ir pārklājošs jēdziens, tā ir visās lietās klātesoša. Mums ir būvkultūra, mums ir satikšanās kultūra, mums ir izglītības kultūra un galu galā arī tirgošanās kultūra, kas ir tik veca kā cilvēce."

“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Mantojums” saņem atjaunotais Āgenskalna tirgus.
“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Mantojums” saņem atjaunotais Āgenskalna tirgus.

"Kad jau likās, ka 19. gadsimta beigās dzimušajam Āgenskalna tirgum gals klāt, nāca uzņēmīgi cilvēki no Kalnciema kvartāla un piešķīra arhitektoniski zīmīgajam valsts kultūras piemineklim jaunu dzīvi. Notika rekonstrukcija, un nu ir Latvijas ražotāju preču pārdotuves pirmajā stāvā, smalkāku uzņēmēju piedāvāti ieturēšanās punkti otrajā stāvā, izglītības centrs "Jauniešu stacija", koprades virtuve, koncertskatuve – tirgus dzīvo jaunu un cienīgu dzīvi," balvas laureātu raksturoja "Kilograms kultūras" žūrija.

Kategorijas "Mantojums" finālisti:

  • Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs "Hoijeres kundzes viesu nams". Liepājas valstspilsētas pašvaldība, projekta vadītāja arhitekte Liesma Markova.
  • Atjaunotais Āgenskalna tirgus. SIA "Kalnciema iela", "Arhitektes Lienes Griezītes studija", atjaunošanas projekta autore Liene Griezīte.
  • Latvijas Bankas simtgades izstāde "Vērtību zīmes". Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, izstādes mākslinieciskās koncepcijas autors Artūrs Analts, kuratore Inese Baranovska.

Starts

Kategorijā "Starts" uzvarēja Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla "Pūt, vējiņi!" iestudējumu.

Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēknis Ralfs Puzans par saņemto balvu teica: "Paldies Rīgas Doma kora skolas audzēkņiem un absolventiem – draugi, mēs to paveicām!"

Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkne Vaida Vovere uzsvēra: "Īpaši liels paldies komponistam, kurš ļāva mums – sešiem zaļiem gurķiem – uzvest kaut tik masīvu. Paldies par uzticēšanos un gaismu, ko kopā varam nest."

“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Starts” saņem Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi...
“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Starts” saņem Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi.

"Kilograms kultūras" žūrija notikumu raksturojot, atzīmēja: "Vasarā sevi spilgti pieteica Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi, iestudējot Kārļa Lāča mūziklu "Pūt, vējiņi!". Raiņa kaislības melodiskajā un emocionālajā Lāča mūzikā iedzīvināja pavisam jauni dziedātāji, kas guva ne tikai publikas, bet arī mūzikas profesionāļu novērtējumu. Viņi ar jaunības maksimālismu apstiprina – mūzikliem Latvijā var būt nākotne."

Kategorijas "Starts" finālisti:

  • Dziedātāja Paula Saija par koncertprogrammu "Pauls un Paula – jauns vārds" un 3. vietu konkursā "Riga Jazz Stage 2022".
  • NMV Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla "Pūt, vējiņi!" iestudējumu.
  • Pianists Matīss Žilinskis par albumu "Jazz Trio – Childhood Memories".

Teātris

Kategorijā "Teātris" skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja režisora Alvja Hermaņa izrādi "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis" Jaunajā Rīgas teātrī.

Režisors Alvis Hermanis uzrunā sacīja: "Liels paldies Jaunā Rīgas teātra skatītājiem. Protams, grūti pēdējā gada laikā par kaut ko līdz galam priecāties, viss ir tikai pa pusei svarīgs, jo skaidrs, ka šobrīd svarīgākās lietas notiek tikai un vienīgi Ukrainas frontē."

Aktieris Vilis Daudziņš atzīmēja: "Es arī sveicu visus, kas ieguvuši šo brīnišķīgo balvu. Paldies skatītājiem. Tas tikai liecina par to, ka ļaudīm ir slāpes pēc domāšanas, slāpes pēc pretrunīgām domām. Cilvēki meklē apliecinājumu tam, kā viņi jūtas."

“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Teātris” saņem Jaunā Rīgas teātra izrāde "Žižeks. Pīters...
“Kilograms kultūras” balvu kategorijā “Teātris” saņem Jaunā Rīgas teātra izrāde "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis".

"Slovēņu filozofs, neoliberālisma un politkorektuma kritiķis Slavojs Žižeks pret konservatīvo kanādiešu klīniskās psiholoģijas doktoru Džordanu Pītersonu. Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš radījuši aizraujošu izrādi, kuras pamatā divu reālu domātāju jēdzienu, vērtību, pasaules uzskatu sadursme. Izcilie aktierdarbi rada pamatīgu augsni pārdomām un ilgai pēcgaršai," izrādi komentēja "Kilograms kultūras" žūrija.

Kategorijas "Teātris" finālisti:

  • Izrāde "Rotkho". Dailes teātris, režisors Lukašs Tvarkovskis.
  • Izrāde "Grimmi". Liepājas teātris, režisors Elmārs Seņkovs.
  • Izrāde "Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis", Jaunais Rīgas teātris, režisors Alvis Hermanis.

"Kilograms kultūras 2022" nominantus, kā ierasts, izvirzīja žūrija, bet uzvarētājus balsojumā izvēlējās skatītāji un klausītāji.

"Kilograms kultūras" žūrijā darbojās LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane-Vilsone, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma "Kultūrdeva" producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

"Kilograms kultūras 2022" laureātiem naudas balvu nodrošina Nākotnes atbalsta fonds.

Par balvu "Kilograms kultūras"

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti