Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Rīta Panorāma

Durbes pils aicina uz vasaras saulgriežu priekšvakara pasākumu klātienē

Sers Eltons Džons sociālajos tīklos slavē latviešu vijolnieka Roberta Balanas video

Zvans no Beverlihilsas. Sers Eltons Džons slavē latviešu vijolnieka Roberta Balanas video

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Slavenais mūziķis sers Eltons Džons 11. jūnijā sociālajos tīklos slavēja latviešu vijolnieka Roberta Balanas video, kurā jaunais mūziķis izpilda Džona hitu “I’m Still Standing”. Eltons Džons rakstīja: “Nesen saņēmu šo Roberta Balanas video, un tas, manuprāt, ir tik fantastisks, ka vēlos ar to dalīties.” Lielā meistara novērtējums jau nepilnā nedēļā vijolniekam Robertam Balanasam nesis atzinību un dažādus piedāvājumus.

Roberts Balanas šobrīd studē tajā pašā mūzikas akadēmijā, kur kādreiz mācījās sers Eltons Džons – Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

Eltona Džona dziesmas “I’m Still Standing” aranžiju vijolnieks Roberts Balanas gatavoja Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas prestižajām Reģenta svinībām, kas bija ieplānotas maijā. Tā būtu bijusi tikšanās ar Eltonu Džonu klātienē, bet Covid-19 pandēmija to izjauca.

“Tā kā tas ir mans pēdējais gads akadēmijā, es domāju – vai tiešām tā viss beigsies? Un tāpēc es izdomāju, ka ierakstīšu šo video.

Biju domājis sākumā viņu publicēt pats, bet domāju – varbūt nosūtīšu pašam seram Eltonam.

Jau nākamajā rītā man atbildēja viņa komanda no “Rocket Entertainment”, un viņi bija pilnīgā sajūsmā,” stāsta Roberts Balanas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Tam sekoja Eltona Džona telefona zvans. Roberts Balanas turpina:

“Es redzēju, ka no Beverlihilsas zvana kaut kas, uzreiz sirds salēcās. Bet bija ļoti jauki parunāt ar seru Eltonu.

Viņš bija ļoti patīkams un pateica ļoti labas lietas par manu aranžējumu. Mēs arī parunājām par viņa laiku akadēmijā, kur viņš studēja. Nolēmām, ka būtu lieliski tikties arī pēc tam, kad tas ir atļauts un viss ir atsācies.”

Eltona Džona novērtējums jau nepilnā nedēļā vijolniekam Robertam Balanas nesis atzinību un dažādus piedāvājumus. Viņš mūzikas pasauli pārsteidz ar saviem virtuozajiem solo vijoles aranžējumiem.

“Nākamnedēļ mācīšu Zviedru jaunatnes orķestri. Cerams, ka mums būs iespēja arī izveidot kādu jaunu projektu. Un tad, protams, cerams, ka arī Latvijā sanāks paviesoties un iedvesmot jauno paaudzi, lai drosmīgi spēlē arī popmūziku; viss [jautājums] ir par kvalitāti,” par nākotnes plāniem stāsta Roberts Balanas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Ar seru Eltonu Džonu tikšanās ir norunāta. Tagad Balanas gatavojas, jo ir viens no sešiem mūziķiem un vienīgais vijolnieks, kas izvēlēts Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas Mākslinieku diploma programmai. Kopā ar Robertu Balanas šajā programmā ir arī viņa māsa čelliste Margarita Balanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti