Panorāma

Centieni atvieglot dzīvi studentiem

Panorāma

Nacionālā teātra aktieri – leģendas

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs duets "Carousel"

Žūrijā cerīgi vērtē «Carousel» uzvaru «Supernova» šovā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2019” aizvadītajā naktī Rīgas kinostudijā uz "Supernovas" skatuves laurus plūca duets “Carousel”. Tieši viņi šogad pārstāvēs mūsu valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Uzvarētāji pēc panākuma atzina, ka vēl nevar notikušo īsti aptvert. "Ir vienkārši jāaptver, kas ir noticis, bet es esmu ļoti priecīga, paldies jums! Es teiktu tā, kad vismazāk gaida, tad arī tas notiek. Mēs esam patiesi un vienkārši," pauda uzvarētāja Sabīne Žuga. 

Skatītāji novērtēja dziesmu ar otro vietu, bet žūrija duetam iedeva pirmo vietu. Kopvērtējumā – "Carousel" brauks uz Izraēlu.

Žūrijas pārstāvis Petri Manonens uzskata, ka "Carousel" ir ļoti laba dziesma, kas atšķiras Eirovīzijas kontekstā. "Es uzskatu, ka viņiem ir labas izredzes gūt panākumus," teica Manonens,

Toties vislielākās skatītāju simpātijas izpelnījās Markus Riva, kurš kopvērtējumā tomēr palika otrajā vietā.

"Žūrijā sēž četri cilvēki, kuriem viedoklis par popmūziku un šovbiznesu ir tāds, kāds ir un, iespējams, nesakrīt ar to redzējumu, kāds ir man," teica Riva. "Bet, ja viņi ir ielikti šajā žūrijas krēslā, tad acīmredzot ne bez iemesla, un vislielākais prieks, ka skatītāji mani atbalsta."

Lai Latvija veiksmīgi startētu Izraēlā, uzvarētājiem jau pēc dažām nedēļām jāsāk cītīgi strādāt un pieslīpēt priekšnesumu lielajai skatuvei.

Vēl viens žūrijas pārstāvis Artis Dvarionas uzsver, ka svarīgs ir konteksts. "Tu vari sakabināt visu ko uz skatuves, bet ir svarīgi, kas uzstājas pirms tevis un kas uzstājas pēc tevis, un tas veido sajūtu un nospiedumu pēc tam klausītājā un skatītājā," viņš paskaidro.

"Supernovas 2019" producente Ilze Jansone nešaubās, ka bija jāizvēlas dalībnieks, kurš vislabāk izmantos savu iespēju un kura dziesma pēc tam būs dzīvotspējīga. "Nevis mēs braucam uz skaistuma konkursu un mēģinām iepatikties tām valstīm, kas ir pusfinālā, bet mēs mēģinām izmantot konkursu kā platformu, lai iepatiktos tajās valstīs, kurās tā dziesma varētu aiziet," viņa paskaidro.

Duetu “Carousel” veido dziedātāja Sabīne Žuga un ģitārists Mārcis Vasiļevskis, kurš muzicē arī grupas “Laime pilnīga” sastāvā. Mūziķi muzikālo kopdarbību uzsāka 2015. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti