Dienas ziņas

Latviešu dančus apkopo "Danču krātuvē"

Dienas ziņas

No robežšķērsošanas atturēta pusgada laikā lielākā grupa

Raņķos Ziemassvētku vecītis apciemo bērnus un seniorus

Ziemassvētku vecītis viesojas katrā Kuldīgas novada Raņķu pagasta sētā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

“Galvenais jau saticību,” tas ir viens no vēlējumiem, kurus Ziemassvētku vecītis uzklausīja apciemojuma braucienā Kuldīgas novada Raņķu pagastā. Tradīcija svētkos ar saldumu paciņām sveikt pirmsskolas vecuma bērnus un seniorus ir daudzviet. Tā kā kovida pandēmija liegusi pulcēšanos vienotā pasākumā, tad Raņķos cilvēki izgreznoja auto, sapakoja dāvanas un viesojās katrā sētā, kurā ir kāds no šiem senioriem vai bērniem. 

Ziemassvētku vecīša maisā atrodamas saldumu paciņas pašiem mazākajiem Raņķu pagasta iedzīvotājiem, svētku namiņi tiem, kuru gadu skaits jau saucams no 80, dāvanas arī tiem ļaudīm, kuri īpaši grezni savus namus saposuši svētkiem. Parasti pagastā rīkoja koncertu, kurā tad arī varēja tikt pie dāvanām, bet kovida pandēmija ieviesusi savas korekcijas un Ziemassvēku vecītis ar savu komandu, kurā zinātāji atpazīs pagasta pārvaldes darbiniekus, katru individuāli apmeklē jau otro gadu.

Raņķu pagasta kultūras darba organizatore Dace Pušīlova sacīja: “Man patīk, ja ir skaisti, grezni. Tā cilvēku labā atsaucība, domas, visi priecīgi, kad atbraucam, ir tiešām priecīgi!”

Raņķos Ziemassvētku vecītis apciemo 50 ģimenes. Pagasta iedzīvotāji ir priecīgi gan par dāvanām, gan par radīto svētku sajūtu, gan par pagasta pārvaldes uzņēmību:

Mums tak ir vienreizēji tie priekšnieki, visur jau tā nenotiek 

Galvenais jau to saticību, lai cilvēki ir saticīgi un izpalīdzīgi. 

Savukārt Kristīnes un Jāņa mājas pagalmā nepacietīgi ciemiņus gaida Jānis, Viesturs, Valters un lielākais brālis Armands. Ģimene arī priecājas, ka pamanīts un novērtēts, kā māja rotāta svētkiem. 

“Cik varam, centāmies, mēs jau tik pagājušajā gadā atnācām te dzīvot. Cik [katrs] var, tik izdara, bērni arī. Kad iet garām, lai smuki, gribas iemācīt, ka tā ir tradīcija, kas jāpiekopj, ko nedrīkst aizmirst,” sacīja mājas saimnieks.  

Arī Freimaņu ģimenes māja pamanāma jau iztālēm, lampiņu virtenes izgaismo gan apstādījumus, gan veido dažādus rakstus, bet mājas priekšā garāmbraucējos nolūkojas sniegavīru pāris. Tētis Uldis smejot bilda, ka dēls nekādi nevarējis sagaidīt, kad tad beidzot arī te piestās Ziemassvētku vecītis.

“Skatījāmies pie loga, varbūt būs, nebija... Apgājām mājai apkārt, bet tad redzam – brauc, tad mums lielie prieki,” pastāstīja Uldis Freimanis. 

Ne viena vien no ģimenēm bija sagatavojusi arī savu cienastu ciemiņiem, lai tālāk komanda dotos, labu vēlējumu pavadīta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti